1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriyeli Yetimler Isınmak İçin Yardımlarımızı Bekliyor
Suriyeli Yetimler Isınmak İçin Yardımlarımızı Bekliyor

Suriyeli Yetimler Isınmak İçin Yardımlarımızı Bekliyor

Sel baskınları ve çetin kış şartlarının yol açtığı zorluklar içinde hayatta kalma mücadelesi veren İdlib’deki yetim çocuklarımız ısınmak için kıyafet ve yakacak yardımlarımızı bekliyor.

17 Ocak 2019 Perşembe 15:04A+A-

Sağanak yağmurlar ve çetin kış şartları kamplarda kalan Suriyeli kardeşlerimizin geneli gibi özellikle de yetim çocuklarımız için hayatı daha da zorlaştırıyor.

Geçtiğimiz ay sel baskınına maruz kaldıktan sonra çamura gömülen İdlib’deki kamplar gibi 21 adet yetimhanenin bulunduğu sığınma evleri de temel ihtiyaçlarının giderilmesi için duyarlı insanların yardımlarına muhtaç.

İdlib’de toplam 21 adet yetimhane var ve bu yetimhanelerde yaklaşık 5 bin çocuk barınıyor. Bu çocuklardan yaklaşık bin tanesi hem annesini hem babasını kaybetmişler.

Bölgedeki insani durumla ilgili sitemize bilgi veren Özgür-Der ve Fetih-Der’in sahadaki yardım ekibi sel baskınları ve kışın çok yağmurlu geçmesi sonucunda soğuğun özellikle geceleri dayanılmaz hale geldiğini belirterek çok acil yakacak ihtiyacı bulunduğunu söylediler.

Kardeşlerimizin acil ısınma ihtiyacını gidermek için Özgür-Der ve Fetih-Der’in başlattığı yardım kampanyasının sürdüğüne dikkat çeken ekiplerimiz, bu kampanyaya desteğin artırılması çağrısında bulundular.

Özgür-Der ve Fetih-Der gönüllülerinin katkısıyla temin edilerek bölgeye sevkedilen son yardım partisinin dağıtımından kareler:

2537.jpeg

2538.jpeg

2539.jpeg

2540.jpeg

2542.jpeg

2543.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum