1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sözcü’nün hedef gösterdiği Somalililer sınır dışı mı ediliyor?
Sözcü’nün hedef gösterdiği Somalililer sınır dışı mı ediliyor?

Sözcü’nün hedef gösterdiği Somalililer sınır dışı mı ediliyor?

Sözcü gazetesi tarafından ırkçı habere konu edilen Somalililer Türkiye'yi terk etmeye hazırlanıyor!

26 Ekim 2021 Salı 18:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Nisan ayında “Ankara’nın göbeği Somali oldu” başlıklı habere imza atan Sözcü gazetesi Ankara’da esnaflık yapan Somalilileri hedef göstermişti. Bu konu Haksöz Haber’de incelenmişti.

Baştan aşağı ırkçı yaklaşımın izlerini taşıyan haber Somalili esnafları afişe etmiş ve ırkçılar için hedef tahtası haline getirmişti. Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre muhalif kesimlerin nefret objesi haline getirdiği Somalililer kendilerine yönelik polis takibatının arttığını ve neredeyse her gün iş yerlerine polislerin geldiğini ifade etti.

Kendilerine yönelik gözaltına alma işleminin dahi gerçekleştiğini vurgulayan Somalililer sınır dışı kararının çıkartıldığını da belirtiyorlar. Somalili esnaflar karşı karşıya kaldıkları ırkçı baskı sebebiyle sınır dışına zorla çıkartılmasalar dahi ellerindeki taşınabilir ve taşınamaz mülkleri satıp Türkiye’yi terk etmeyi düşündüklerini de sözlerine ekliyorlar.

5d49b7af-a011-4bd6-8a8a-ea4b0fc6595a.jpg

Öncelikle eğer iddialar doğruysa işgüzarlık yapan polislerin ve sınır dışı kararının çıkartılmasını sağlayan makamların hesap vermesi gerektiğini  belirtmek isteriz!

Yıllardır siyaset ve medya eliyle yükseltilen ırkçı nefret nihayetinde Türkiye’de eğitim görüp iş kuran insanları Türkiye’den kaçırmayı başarıyor. Acilen hukuki önlemlerle ırkçı saldırganlığa karşı bir şeyler yapılması gerekiyor. Bu gidişle ülkede kendilerinden başka kimse kalmayıncaya kadar nefret saçmaya devam edecekler!

HABERE YORUM KAT