1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sol-Kemalistlerin seçmeli din dersi hazımsızlığı devam ediyor!
Sol-Kemalistlerin seçmeli din dersi hazımsızlığı devam ediyor!

Sol-Kemalistlerin seçmeli din dersi hazımsızlığı devam ediyor!

CHP Milletvekilleri ve Cumhuriyet gazetesi seçmeli din derslerini asılsız iddialarla hedef alıyor!

13 Ocak 2021 Çarşamba 12:37A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

Seçmeli din dersleri hakkında geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberde Eğitim-İş ve Eğitim-Sen’in mesnetsiz iddialarına ve oluşturmaya çalıştıkları dezenformasyona dikkat çekmiştik.

Öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini seçmesinden duydukları korkuyu çeşitli vesilelerle dile getiren sol-Kemalist kesimler bu sefer de CHP Milletvekili Yıldırım Kaya’nın sosyal medya mesajları üzerinden konu üzerinde algı oluşturuyor.

Her şey Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün idareci ve öğretmenleri Zoom üzerinden gerçekleştirilecek bir programa davet etmesi ile başladı.

ercgc8oxeagxt6h.jpg

Gönderilen mesajdan bilgilendirme amaçlı yapıldığı anlaşılan paylaşım sol-Kemalistleri çok rahatsız etti. “MEB Diyanet İşleri Bşk. bağlandı da bizim mi haberimiz olmadı!” diyerek tepkisini gösteren Yıldırım Kaya devamında çektiği videoda ise “Öğrenci ve velilerimize seçmeli dersler konusunda cemaat-tarikat bağlantılı vakıflar ile müftülükler tarafından baskı uygulanıyor.” ifadelerini kullandı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği Zoom programı üzerinden ‘seçmeli din derslerinin seçilmesi için öğrencilere baskı uygulanıyor’ diyerek olayı ajite eden Yıldırım Kaya, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Twitter sayfasına girseydi, Zoom platformu üzerinden gerçekleştirilen başka programlar da görecekti. Hatta bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü için oldukça aktif bir sosyal medya sayfasıyla dahi karşılaşacaktı ancak öyle sanıyoruz ki Kaya'nın niyeti aslında bilgilenmek değil!

mem.jpgbasliksiz3-002.jpg

4-117.jpg

Farkı zamanlarda öğrenci ve öğretmenlere yönelik programlar gerçekleştiren Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü nedense seçmeli din dersleri hakkında sadece öğretmenlere yönelik bir Zoom programı gerçekleştirince mesele oluyor. Maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca sol-Kemalistlerin 'seçmeli din dersi alerjisi' de ortaya çıkıyor! 

'Mersin Öğretmen Akademisi' adı altında gerçekleştirilen programlar da sadece öğretmenlere yönelikken sadede İl Müftüsü ve İslami İlimler Dekanı'nın katılımıyla öğretmenler ve idareciler için 'seçmeli din dersleri' hakkında gerçekleştirilen programa tepki göstermek başka nasıl açıklanabilir!

511397c1-a6f8-488d.jpg

Yıldırım Kaya yaptığı paylaşımda 'neden sendikalar ve veliler davet edilmiyor' diyerek konuyu bağlamından saptırmaya çalışıyor.

yil.jpg

Sol-Kemalistlerin seçmeli din derslerine karşı takındıkları tavır aslında başka bir şeyin dışavurumundan ibaret. Müslümanların kazanım hanesine yazılabilecek ve yıllarca kullanmalarına izin verilmeyen hakları arasında sayılabilecek basit idari işler dahi sol-Kemalistlerin din ve dindarlık söz konusu olduğunda ne kadar düşmanca bir bakış açısına sahip olduklarını gösteriyor.

Faşizan bir mantıktan neşet eden bu perspektif sorununun ise kısa vadede bir çözümünden bahsetmek zor ne yazık ki! Önyargıları mantıklı hareket etmesini engelleyen bir toplumsal kesimin varlığı ise Türkiye için oldukça üzücü bir duruma işaret ediyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum