1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eğitim-İş ve Eğitim-Sen öğrencilerin seçmeli din derslerine yönelmesinden rahatsız olmuş!
Eğitim-İş ve Eğitim-Sen öğrencilerin seçmeli din derslerine yönelmesinden rahatsız olmuş!

Eğitim-İş ve Eğitim-Sen öğrencilerin seçmeli din derslerine yönelmesinden rahatsız olmuş!

Cumhuriyet’in haberinde bazı STK’ların seçmeli derslere yönelik tanıtım amaçlı faaliyetleri ‘okulları imam hatipleştirme çabası’ şeklinde lanse edildi.

06 Ocak 2021 Çarşamba 17:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçmeli derslerin içinde bulunan Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri sol-Kemalist çevreleri ve yayın organlarını çok rahatsız ediyor. Öğrencilerin isteklerine bağlı olarak tercih edilen bu derslerde amaç Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde verilemeyen temel dini bilgilerin öğrencilere aktarılması. Bunların dışında başka seçmeli derslerde bulunuyor. Drama, proje hazırlama, görsel sanatlar, sosyal etkinlik, müzik, beden eğitimi diğer seçmeli derslere örnek olarak verilebilir.

İslami referanslara sahip olan bazı STK’lar öğrencilerin bu dersleri seçmesi için bir takım çalışmalar başlatmışlar. Gayet doğal bir şekilde öğrencilere bu dersleri tanıtma amaçlı yapılan çalışmalar Eğitim-İş ve Eğitim-Sen isimli sol-Kemalist öğretmen sendikalarını rahatsız etmiş!

TÜGVA, TÜRGEV, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Önder ve Türkiye Diyanet Vakfı’ndan oluşan  ‘Eğitime Destek Platformu’nun öğrencilerin zikredilen derslere yönelmesi için başlattığı çalışma ise şöyle: Dernek vakıf temsilcileri ve müftülüklerin tanıtım amaçlı programlar gerçekleştirmesi ve konuyu ailelerin gündemine sokması.

Hukuk çerçevesinde başlatılan bu çalışma ise bahse konu olan sendikalar tarafından, “her okulu imam hatipleştirme çabası” ve “suç” şeklinde tanımlanıyor. Ayrıca din kültürü dersi hocalarının idareci olmasından da rahatsız olan Eğitim-İş yetkilisi eğitimin dinselleştirildiğini ifade edecek kadar ileri gitmiş! Sadece bir seçmeli dersten bu kadar yaygara kopartan sendikalar eğitimin gerçek anlamda özgürleşmesi ve müfredatın ulusalcı, teptipçi, askeri işleyişten kurtarılması konusunda ne düşünüyor acaba? Bu sorunlarla bir dertleri olmadığı anlaşılan laikçi kafa olsa olsa dini hassasiyetlerle uğraşmakla kendisini vazifelendirebiliyor!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum