1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Sisi cuntasının idam kararları Amasya’da protesto edildi
Sisi cuntasının idam kararları Amasya’da protesto edildi

Sisi cuntasının idam kararları Amasya’da protesto edildi

Sisi cuntasının tutuklu İhvan üyeleri için aldığı idam kararları Amasya Gökbir Platformu tarafından protesto edildi.

18 Haziran 2021 Cuma 19:02A+A-

Gökbir  Platformu, Sisi cuntasının idam kararını protesto etmek için Sultan Beyazıt Caminde cuma namazına müteakip basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgür Eryiğit basın açıklaması metnini okurken, Fatih Akgül’de  dua yaptı.

amasya-20210618-4-001.jpg

amasya-20210618-5-001.jpg

amasya-20210618-6.jpg

amasya-20210618-7.jpg

 

 

Basın açıklaması tam metni

İDAM SEHPALARI DİRENİŞİ DURDURAMAZ

Mazlumun dostu, zalimin düşmanı değerli kardeşlerim. Katil Sisi’yi lanetlemek için buradayız.

Sisi cuntası Müslümanları katletmeye devam ediyor. Darbeden bu yana çok sayıda müslüman işkence ve idam ile şehit edildi. Bu zulümlerine yenilerini katmaya hazırlanan Sisi yargısı, aralarında Muhammed Biltaci, Abdülrahman Elbar ve Saffet Hicazi’nin olduğu 12 müslümanın idamını onayladı.

Darbeci mahkemelerin kararlarını protesto etmek için buradayız. Mazlumlara sahip çıkmak için buradayız.

Bitaci’ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları, despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. İdam kararları Mısır’daki vahşetin tescilidir. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir.

Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Mısır halkının izzetli duruşunu ve iradesini cezalar teslim alamaz. İspat edilmiş tek suç bulunmazken milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararlarla özgür düşünce esir alınamaz, baskı, dayatma, idam sehpaları direnişi durduramaz.

Kazanacağız… Zalimlere karşı iyiler kazanacak, siyonizmin tetikçisi darbeciler, onuruna sahip çıkanları diz çöktüremeyecek. Mısır’a, Ortadoğu’ya özgürlük direnişle gelecek.

Şehit Muhammed Mursi’nin ilkeli ve tavizsiz tutumu karşısında acziyet içine düşenler, bugün Biltaci’yi, darbe karşıtlarını nasıl ve niçin yargıladıklarını hiç kimseye anlatamazken Batı bu zulme ortak oluyor.

Mısır'daki meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın bugün yeni katliamlara kapı araladığını,  ilkesel temelde kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecilerin zulmü bir adım daha öteye götürmeye çalıştıklarını görüyoruz.  Haksız hukuksuz kararlar karşısında sessiz kalan, darbecilere örtülü ve açık destek veren emperyalizmin kanlı yüzünü bir kez daha deşifre etti. Batının sadece kirli yüzü değil doğasındaki küfrü de bir kez daha ortaya çıktı.

Öte yandan; İran, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Körfezin baronları ve tüm Ortadoğu ülkeleri bu zulme seyirci kalırsa 3 maymunu oynamaya devam ederse tarih bunu da affetmeyecektir. İnsanlık affetmeyecektir. Vicdanlar affetmeyecektir.

Mısır Yargısı şuanda cunta yönetiminin elinde kukla vazifesi görmektedir. Darbeciler  dünyanın suskunluğundan cesaret alarak, izzeti tercih edenleri idam etmeye çalışmaktadır. Zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit vererek dünyada eşi benzerine az rastlanan örnek bir direnişe imza atanlar değil, darbeciler yargı önünde hesap vermelidir. Büyük bir baskı sonucu adalet terazisine müdahale söz konusu iken dünyanın sessiz kalmasını kabullenmiyoruz. Bu ikiyüzlülükten herkesin vazgeçmesini istiyoruz. Suriye’de katil Esed yönetimine karşı onurlarını şereflerini ayakta tutan halkın mücadelesi  ne ise, Mısır halkının vermiş olduğu mücadele de odur. Suriye’de zalim diktatör Esed ne ise, Mısır’da darbeci Sisi ve iktidarı odur.

Ve buradan bu hukuksuz kararı onaylayan mahkemeye sesleniyoruz: Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylayarak darbecilerin suçuna ortak oldunuz. Zulme geçit verdiniz. Vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Vicdan azabından kurtulsanız bile Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız. Mahkeme-i Kübra’da hesabını vereceksiniz.

Emperyalist sömürgeci güçlerin ve işbirlikçi diktatörlerin, Müslümanlar üzerinde yüzyıldır estirdikleri teröre, yaptıkları hırsızlıklara  sessiz kalmayarak dur diyor ve tarihe yeni bir katliamın geçmesini engellemek istiyoruz.

İman eden, akleden, dosdoğru olmak isteyen, insanım diyen herkesi Mısır'daki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında hakkın savunucusu olmaya davet ediyoruz. Özgürlük, adalet yalnız bir zümrenin değil, bütün insanların hakkıdır. Mısır'da meşru hükümetin darbe yoluyla iktidardan uzaklaştırılmasına sessiz kalan dünyanın, bugün yeni katliamlara kapı araladığını, ilkeli kararlı bir duruş sergilemediklerinden darbecileri cesaretlendirerek zulmü çok daha artırmaya çalıştıklarını büyük bir kaygı ile takip ediyoruz.

Bu kapsamda Mısır'da  darbe karşıtı gösteri yapan 12 kişiye idam cezası veren iradeyi kınıyor, Rabia direnişini Rabbimize olan kulluğumuz gereği, kendi direnişimiz olarak görüyoruz. Vicdanını kaybetmemiş tüm insanları, bu vahşeti durdurmak üzere harekete geçmeye çağırıyoruz.

Binlerce kardeşimizin acımasızca katledildiği Mısır’da, darbeci katillerin verdiği hukuksuz kararları da kendilerini de tanımıyor, onurlu bir duruş sergileyen Mısırlı kardeşlerimizin mücadelesinin yanında olduğumuzu Amasya’daki Müslümanlar olarak ilan ediyoruz.

Mısır'ın halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin Sisi cuntası karşısındaki baş eğmeyen ilkeli duruşu hafızalara kazındı. O, bundan iki yıl önce tağutlar karşısındaki bu sebatkar tutumunu şahit kılarak Hakk’a yürüdü. Şehadetinin ikinci yılında Muhammed Mursi’yi rahmetle anıyoruz!

AMASYA GÖKBİR PLATFORMUl

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT