1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Sadr’ın açıklamalarına İran’dan cevap: “zararlı” yorumlarda bulunuyorsun
Sadr’ın açıklamalarına İran’dan cevap: “zararlı” yorumlarda bulunuyorsun

Sadr’ın açıklamalarına İran’dan cevap: “zararlı” yorumlarda bulunuyorsun

Sadr, İran-ABD gerilimleri üzerine söylediği sözler nedeniyle İran tarafından 'şüpheli' ve 'zararlı' açıklamalar yapmakla itham edildi.

29 Aralık 2020 Salı 15:43A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Irak’taki Sadr Hareketi Başkanı Mukteda El Sadr'ın İran'ın ABD ile gerginliğine dair yaptığı açıklamalarına karşılık "şüpheli" ve "zararlı" yorumlarında bulundu.

Saeed Khatibzadeh, El Sadr'ın Irak'ın herhangi bir İran-ABD çatışmasına sürüklenmemesi çağrısında bulunduğu sözlerinin zamanlamasını "şüpheli" ve "zararlı" olarak nitelendirdi. Tahran'ın bölgede herhangi bir gerginlik istemediğini, ancak ulusal güvenliğini her zaman savunacağını dile getirdi.  

Cuma günü El Sadr, Irak'ta bulunan ABD’ye ait diplomatik misyonlara yapılan roket saldırılarını kınadı. Hem ABD hem de İran'ı ülkesi Irak’ı çatışmalardan uzak tutması konusunda uyardı. İran, Sadr’ın bu haklı eleştirilerine karşılık Sadr’ı sorumlu tutan açıklamalarda bulunarak Irak'ta yaşanan patlamalarda kendi sorumluluğunu gizlemeye çalıştı.

İran dışişleri bakanlığı yetkilisi, Iraklı Şii lidere verdiği cevapta, “Irak'ta bulunan İran diplomatik misyonlarının geçmişte saldırıya uğradığını unutmayalım. Irak'taki diplomatik misyonlara saldırmanın kabul edilemez olduğunu ve kınanması gerektiğini belirtiriz." dedi. 

Kaynak: Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT