1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Rusya sivillerin tahliyesi için kullanılan tren istasyonunu vurdu
Rusya sivillerin tahliyesi için kullanılan tren istasyonunu vurdu

Rusya sivillerin tahliyesi için kullanılan tren istasyonunu vurdu

Rus ordusu, Kramatorks'ta sivillerin tahliyesi için kullanılan bir tren istasyonunu vurdu. Tahliye bekleyen siviller arasında 39'dan fazla ölü ve 100'den fazla yaralı olduğu belirtiliyor.

08 Nisan 2022 Cuma 14:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya'nın Ukrayna işgali devam ederken sivilleri hedef alan Rusya katliamlarını da devam ettiriyor. Buça ve Irpin'de savaş suçu işleyerek sivilleri ellerini bağlayarak katleden Rus ordusu Kramatorks şehrinde bir tren istasyonundaki sivilleri hedef aldı. 

Donetsk Bölge Valisi, Kramatorsk'a saldırıda ölenlerin 5’i çocuk 50 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Kramatorsk Belediye Başkanı Aleksandr Gonçarenko, saldırıda yaralananların çoğunun durumunun ağır olduğunu, bazılarının kol ve bacaklarını kaybettiğini açıkladı.

Gonçarenko, hastanelerin yaralıları tedavi için yetişemediğini, yaklaşık 40 doktorun yaralıları ameliyat ettiğini aktararak, saldırı anında istasyonda yaklaşık 4 bin sivilin bulunduğunu söyledi.

Saldırı sonrası yaralıların yerde kanlar içerisinde yattığı anlara dair videolar sosyal medyada dolaşıma girdi.

 

 

Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kan içinde yerde yattıkları görülürken Donetsk Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Binlerce kişinin tahliyesi sırasında Kramatorsk tren istasyonuna İskender füzeleriyle saldırı düzenlendi. 50'den fazla kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Kramatorsk sakinleri o sırada savaştan kaçıyor ve güvenli bir bölgeye giden trenleri bekliyordu" denildi.

 

 

Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu söyledi. Ukrayna'nın doğusunda yer alan tren istasyonu sivillerin tahliyesi için kullanılıyordu. Söz konusu tren hattı Lavyansk, Kramatorsk ve Lyman gibi şehirler için 'tek çıkış yolu' olarak ifade ediliyor.

Rus propagandasti Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre, Rusya Savunma Bakanlığı tren istasyonuna yapılan saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini açıkladı. Açıklamada, istasyona saldırıda kullanılan 'Toçka-U' taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığı belirtildi.

Kremlin saldırıyı provokasyon olarak tanımladı ve şöyle dedi: "Kiev milliyetçi rejiminin temsilcilerinin, Rusya tarafından 8 Nisan'da Kramatorsk kentindeki tren istasyonuna gerçekleştirdiği iddia edilen 'roket saldırısı' ile ilgili tüm açıklamaları provokasyon ve kesinlikle doğru değil. 8 Nisan'da Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi bir operasyon düzenlemedi ve böyle bir operasyon ve planlanmamıştı. Parçaları Kramatorsk tren istasyonunun yakınında bulunan ve görüntüleri görgü tanıkları tarafından yayınlanan Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığını özellikle vurguluyoruz."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum