1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Yağmacı Rus askerler bir günde 2 ton çalıntı eşyayı Rusya’ya gönderdi
Yağmacı Rus askerler bir günde 2 ton çalıntı eşyayı Rusya’ya gönderdi

Yağmacı Rus askerler bir günde 2 ton çalıntı eşyayı Rusya’ya gönderdi

Muhalif gazeteciler, ‘Belaruslu Gayun’ projesiyle Rus yağmacılığını ortaya çıkardı. Rus askerleri Ukrayna'da yağmaladıkları 2 ton eşyayı sadece bir günde Belarus üzerinden Rusya'ya gönderdi.

06 Nisan 2022 Çarşamba 09:03A+A-

Fatih Demir-HAKSÖZ HABER

Ukrayna’yı işgale giden burada yağmalamalara girişen Rus askerlerinin Ukrayna’da yağmaladıkları eşyaları evlerine göndermek için kullandıkları kurye şirketinin kayıtları ortaya çıkarıldı.

Muhalif Rus gazetecilerin ‘Belaruslu Gayun’ adını verdikleri çalışma ile yağmacı Rus askerlerin yüzleri, kimlik bilgileri, hangi adrese ne kadar çalıntı eşya gönderdikleri kayıt altına alınmış oldu.

Putin muhalifi gazeteciler, Belarus’un Mazır kentinde Ukraynalıların yağmalanmış eşyalarının teslimini ayarlayan bir şirketin kayıtlarına ulaştı. Posta kayıtlarında Rus işgalcilerin telefon numaraları, askeri birimleri ve ikamet ettikleri şehirler yer aldı.

Çoğu Rus askerinin çaldıkları eşyaları Belarus’un Mazır şehrinden Rusya'nın Altay Krayı'ndaki Rubtsovsk şehrine gönderdiği tespit edildi.

Rus yağmacı askerlerin yağmaladıkları ganimetleri şu adreslere gönderdiği belirtiliyor: Gornyak, Jeleznogorsk, Krasnoyarsk Krayı, Omsk, Ulyanovsk, Novosibirsk, Moskova Angarsk (Irkutsk bölgesi), Ussuri (Primorsky Bölgesi), Birobican (Yahudi Özerk Bölgesi)

2 Nisan tarihindeki bir kayda göre de Rus yağmacılar bir gün içerisinde, Rus posta hizmeti SDEK’in Mazır’daki şubesinden yaklaşık 2 ton yağmalanmış ekipman, kişisel eşya, giysi ve değerli metalleri ailelerine veya arkadaşlarına gönderdiği görüldü.   

Belaruslu gazeteciler, söz konusu Rus işgalcilere yağmacılık suçlamasıyla cezai işlem başlatabilmeleri için bir kez daha Ukrayna Güvenlik Servisi'nin dikkatini bu yöne çekti.

3 Nisan'da da Belaruslu Gayun, Ukrayna devlet sınırına yakın Beyaz Rusya'nın Mazır kentindeki SDEK teslimat hizmeti ofisindeki bir güvenlik kamerasının 3 saatlik video kaydını yayınladı.

Yayınlanan görüntülerde işgalci askerlerin yüzleri ve apoletleri açıkça görülüyordu. İşgalciler, Ukraynalıların yağmalanan mülklerini teslimde adeta yarışıyorlardı diye belirten gazeteciler, Rus yağmacıların yaptıkları bu hareketle meydan okuduğu görüşünde.

"Belaruslu Gayun" projesinin yazarları elde ettikleri verileri kamuoyuna açıkladı. Elde edilen verilere göre 2 Nisan tarihinde Ukrayna'daki yağmalamalarda yer alan askerlerin isimleri, telefon numaraları ve posta ile gönderdikleri şeyler listelendi. Listede Rus askerlerinin elektrikli ev aletleri, scooter, yedek parça, müzik enstrümanı, klima ve parçaları, bilgisayar, batarya, kıyafet ve değerli metalleri aile ve arkadaşlarına gönderdiği bilgisi yer aldı.

Kaynak: Ukrayinska Pravda

HABERE YORUM KAT