1. HABERLER

  2. HABER

  3. Roma Sokakları Savaş Alanına Döndü
Roma Sokakları Savaş Alanına Döndü

Roma Sokakları Savaş Alanına Döndü

İtalya'nın başkenti Roma'da on binlerce insan, ekonomiyle ilgili alınan kararları protesto etmek için bir araya geldi.

14 Nisan 2014 Pazartesi 17:43A+A-

Cumartesi günü hükümetin aldığı tedbir kararına tepki olarak başlayan protestolar şiddetleniyor. Sanayi bakanlığı önünde toplanan kalabalık arasında kask ve maske takanlar dikkat çekiyor.

İki taraf da vurdu

Göstericilerin polislere taş ve şişe fırlatmasıyla gösteriye şiddet hakim olurken, bakanlık binasına yumurta ve portakal fırlatılmasıyla da olaylar tırmanmaya başladı. Göstericilerin polis üzerine taş ve şişe atmaları ile başlayan olaylarda polis, göstericilere karşı biber gazı ve jop kullandı. 6 kişinin gözaltına alındığı gösterilerde, bir kişi elinde havai fişeğin patlaması üzerine ağır yaralandı.

Göstericiler, hükümetin aldığı bu tedbirler kapsamında işsizliğin artacağından endişeli olduklarını belirttiler.

'Polis görevini yapıyor'

İtalyan İçişleri Bakanı Angelino Alfano, yaptığı açıklamada göstericilerin şiddet kullanmasını kınayarak, polis kuvvetlerinin görevlerini yaptıklarını belirtti. Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino ise, vatandaşların önemli ve güncel konularla ilgili gösteri hakkının şiddete dönüşmemesi gerektiğini söyleyerek sağduyu çağrısı yaptı.

Roma'da gösteriler, geçen hafta başbakan Renzi tarafından kamuoyuna duyurulan ve milyarlarca Avroyu bulan tasarruf tedbirlerinin ardından başlamıştı.

(Yeni Şafak)

HABERE YORUM KAT