1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Resullerin değerleri ve hukukları farklıdır
Resullerin değerleri ve hukukları farklıdır

Resullerin değerleri ve hukukları farklıdır

​​​​​​​Abdulhakim Beyazyüz’den, Resul, peygamber, nebi ve elçi kavramları üzerine…

02 Şubat 2021 Salı 23:17A+A-

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla. Allah’a hamd, Resulüne selam olsun. Resul ile ilgili onuncu yazımızda, Peygamberlerin Allah’ın Resulü olmaları itibariyle sahip oldukları özellikleri tespit etmeye ve aktarmaya devam ediyoruz.

j-) Resullerin Allah katındaki değerleri, bütün müminlerin değerlerinden çok daha üstündür.

İlk önce konuyla ilgili ayeti kerimelere göz atalım;

“Ve şüphesiz ki sen, (insanlığa örnek olacak) pek büyük bir ahlak üzerindesin.”

“Gerçek şu ki (ey Muhammed!) Biz senin için apaçık bir zaferin önünü açtık. Bu, senin geçmiş ve gelecek bütün günahlarını Allah'ın bağışlaması, üzerindeki nimetini tamamlaması, seni (böylece) dosdoğru bir yola iletmesi ve yine Allah'ın sana onur ve zafer dolu bir yardımla destek vermesi içindir”

“Peygamber, müminler için kendi nefislerinden daha evladır ve onun zevceleri de onların anneleridir.”

“Ey iman edenler! Allah’ın ve Resul’ünün huzurunda (sözleriniz ve davranışlarınızla) öne geçmeyin ve Allah’tan hakkıyla korkun. Şüphesiz Allah (söylediklerinizi) hakkıyla işitendir, (her şeyi) tam bilendir. Ey inananlar, seslerinizi, Peygamberin sesinin üstüne çıkarmayın, birbirinizle yüksek sesle konuştuğunuz gibi, onunla da öyle yüksek sesle konuşmayın; yoksa siz farkında olmadan amelleriniz boşa gider. Allah'ın Elçisinin huzurunda seslerini kısanlar, öyle kimselerdir ki Allah, onların kalplerini, takva için imtihan etmiş(onların takvaya ehil olduklarını anlamış)tır. Onlar için mağfiret ve büyük bir mükâfat vardır.”

Yazının devamı >>>