1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Rahat bir “oh” çekebiliriz: Müdürün odasındaki Atatürk fotoğrafı sonunda bulundu(!)
Rahat bir “oh” çekebiliriz: Müdürün odasındaki Atatürk fotoğrafı sonunda bulundu(!)

Rahat bir “oh” çekebiliriz: Müdürün odasındaki Atatürk fotoğrafı sonunda bulundu(!)

Kemalistlerin renkli dünyasına kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

10 Haziran 2021 Perşembe 18:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Üç gün önce “Duvarda Atatürk fotoğrafı bulunmaması suçu!” başlıklı bir haber yapmıştık. İddiaya göre Gaziantep’te Özel Harekât Şube Müdürlüğü görevine atanan Yaşar Uzun’un odasında Atatürk fotoğrafı yoktu.

Bu iddianın kendisi bile sol-Kemalistleri çıldırtmaya yetmiş ve Yaşar Uzun’u hedef göstermişlerdi. Cumhuriyet başta olmak üzere bilumum Kemalist yayın organı bir fotoğrafın derdine düşüp ortalığı galeyana getirmişti.

Aslında bu yapılana “galeyana getirmekten” ziyade “dize getirmek” tabirini kullanmak daha doğru olacaktır! Kemalistler bunu her zaman yapıyorlar. İncir çekirdeğini doldurmayan meselelere dahi yüksek perdeden tepki göstererek topluma gözdağı veriyorlar!

Atatürk sopası olarak nitelenebilecek siyasi argümanla yıllardır ülkeyi zihinsel/kültürel kodlarla yönlendiriyorlar. İşin özünde tamamen korkuya dayalı olan bu argümanın da bir gün sonu gelecektir! Ancak şunu da atlamamak lazım ki Kemalistlerin oluşturdukları atmosferin insani olmadığı aşikar olmakla birlikte politik bir bilinç haline işaret ettiği de aşikardır.

Günlerce olayın üstüne giden Kemalist medya en sonunda istediği fotoğrafa ulaştı. Meseleyi büyük bir mutlulukla haberleştiren Yeniçağ’ın haber başlığı ve kullandığı görsel ise tam evlere şenlik. Yani mutlulukları haberlerinden okunuyor: “Meğer arkasına almamış karşısına koymuş”

090620211619243088051.jpg

Yani buraya bir sürü gülme emojileri falan koysak yeridir ama Haksöz’e yakışmaz! Şu insanların geldikleri hale insan önce iyi bir gülüyor ardından ise üzülmeden edemiyor.

Bu kadar süfli, dünyalık, batıl bir iş için nasıl emek ve zaman harcıyorlar. Bir tane Atatürk fotoğrafının peşinde onlarca insan! İnsan şaşırmadan edemiyor! Güldürürken düşündürmek dedikleri böyle bir şey olsa gerek!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum