1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Rabbimize yakınlaşma vesilesi olarak kurban
Rabbimize yakınlaşma vesilesi olarak kurban

Rabbimize yakınlaşma vesilesi olarak kurban

Hiç şüphesiz Rabbu’l-Alemin’i razı etme ve O’na kulluğumuzu ifa ve hamdimizin bir yansıması olan ibadetlerimizin bilinçli, iradi bir yönelim olmaktan çıkıp rutinleşmiş bir faaliyete dönüşme riskine karşı uyanık olmak zorundayız.

24 Haziran 2023 Cumartesi 00:45A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

Rabbimizi daha çok zikretmek, O’na yakınlaşmak için vesileler aramak, hayırlı amellerimizi çoğaltmak için fırsat sayılması gereken önemli bir zaman dilimindeyiz. Kuran-ı Kerim’de “Hac bilinen aylardadır” buyruğuyla dikkat çekilen bir zaman dilimi bu.

İbrahim aleyhisselam’dan bugüne devam eden Hac ibadetinin yerine getirildiği bu günler elbette özel bir öneme sahip. Yine Kitabullah’ta açıkça belirtilmemiş olmakla birlikte üzerine yemin edilen 10 gecenin içinde bulunduğumuz Zilhicce ayının ilk gününe işaret ettiğine dair kuvvetli rivayetler mevcuttur.

İmkân bulanlar için hayatlarında en az bir kere dahi olsa yerine getirilmesi gereken Hac ibadeti yanında, bugünlerde Hacca gidemese de yine imkanı olanların kurban ibadetiyle Rabbu’l-Alemin’i tesbih, tazim ve takdis etmesi, O’ndan başka ilah, rab, mevla ve sahip tanımadığını iade etmek üzere tekbirlerle O’nu zikretmesi emredilmiştir.

Yazının Devamı >>>