1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. PKK’nın aşikâr katliamlarını bile tevil eden zihniyetin utanmazlığı!
PKK’nın aşikâr katliamlarını bile tevil eden zihniyetin utanmazlığı!

PKK’nın aşikâr katliamlarını bile tevil eden zihniyetin utanmazlığı!

Devletin mağdur ettiği ve haklarını ihlal ettiği kimselerin sözcülüğüne soyunanlar, PKK’nın katlettiği binler için dolambaçlı sözler sarf etmesi insan hakları noktasında ne kadar tutarsız olduklarının aşikâr bir kanıtı niteliğinde.

15 Şubat 2021 Pazartesi 13:51A+A-

HAKSÖZ HABER

PKK’nın muhtelif yerlerden alıkoyduğu 13 Türkiye vatandaşını Gara bölgesindeki bir mağarada katlettiği olayın yankıları sürüyor.

PKK, yaptığı açıklamada, 3-5 yıl önce kaçırdığı asker ve polislerin TSK’nın hava saldırıları nedeniyle öldükleri yalanını ortaya attı. PKK’nın yalanlarına ikna olmaya hazır olan sol ve birtakım laik/Kemalist çevreler, “devletin kendi asker ve polisini bombaladığı” iddiası üzerinden propaganda yapmaya başladılar.

Ancak, Malatya Valiliğince açıklanan otopsi raporunun sonucuna göre, hayatını kaybedenlerin 12’sinin yakından ateş edilmek suretiyle başlarından vurulduğu, bir kişinin ise omzundan vurularak katledildiği ortaya çıktı.

Başta PKK’ya toz kondurmayan HDP olmak üzere, sol ve seküler cenah, uzun bir süre sessiz kalmayı tercih etti. Daha sonra ise içinde PKK’nın geçmediği kınama mesajları yayımlandı.

Örneğin, HDP ile aynı ittifak bloğunda yer alan CHP’den gelen kınama mesajlarında “PKK” yerine daha çok “örgüt” kelimesi tercih edildi.

Ayrıca, “kimden gelirse gelsin, her türlü terör saldırısına karşıyız” ile başlayan cümleler bile bir şekilde tevil içeren ve faili cümle içinde gizleyen bir çabayı yansıtıyor.

HDP gibi bir partinin PKK’yı neden eleştirmediği söyleminin bizi bir yere götürmediği gibi şaşılacak bir tarafı da yok. Ancak, “insan hakları ihlalleri” söz konusu olduğunda ön saflarda görülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu gibilerin teviline ne demeli?

Gergerlioğlu ve Hüda Kaya, olay sonrasında yaptıkları açıklamalarla neredeyse PKK’yı haklı çıkaracak ve devleti tamamen suçlayacak açıklamalar yaptılar.

Devletin mağdur ettiği ve haklarını ihlal ettiği kimselerin sözcülüğüne soyunanlar, PKK’nın katlettiği binler için dolambaçlı sözler sarf etmesi insan hakları noktasında ne kadar tutarsız olduklarının aşikâr bir kanıtı niteliğinde.

untitled-10.jpg

untitled-11.jpg

untitled-12.jpg

Birgün Gazetesi köşe yazarı Erk Acarer isimli müptezel de attığı twitlerle öldürülen 13 kişinin niçin sınır dışında faaliyet gösterdiğini, güvenlik görevlisi oldukları için ölümü hakkettiğini beyan edecek açıklamalar yaptı.

untitled-13.jpg

Bu duruma daha çok örnek verilebilir.

PKK’nın katlettiği ve cesetlerine bakılarak nasıl öldürüldükleri ortada olan 13 insanla ilgili örgütün argümanlarını kullanan solun çirkin yüzüne bir kez daha şahit olundu.

Fabrikada ölen bir işçi için günlerce eylem yapacak meşakkati olan solun PKK’nın katlettiği asker, polis, sivil, çocuk, kadın ve işçiler için üç maymunu oynaması ancak sol/sosyalistlerin kirli ideolojisi ve utanmazlığı ile açıklanabilir. 

b479133c-b0d2-4da0-a3b4-11712451186e.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum