1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Papa: “Göçmen Olmanın Suç Olmadığı Bir Avrupa'nın Hayalini Kuruyorum”
Papa: “Göçmen Olmanın Suç Olmadığı Bir Avrupa'nın Hayalini Kuruyorum”

Papa: “Göçmen Olmanın Suç Olmadığı Bir Avrupa'nın Hayalini Kuruyorum”

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, değerlerinden uzaklaştığını söylediği Avrupa'yı eleştirdi.

07 Mayıs 2016 Cumartesi 15:36A+A-

Avrupa Birliği'nin (AB) bütünlüğü ve barışına yönelik çalışmalar yaptığı söylenen devlet adamları, siyasetçi ve kurum temsilcilerine 1950 yılından bu yana verilen Uluslararası Şarlman Ödülü bu yıl Papa Francis’e verildi.

Ödülün gerekçesi, “AB'nin krizle mücadele ettiği bir dönemde Papa'nın umut verici, barışçıl ve cesaretlendirici mesajları” olarak gösterildi.

Papa’nın Hayal Ettiği Avrupa “Göçmen Olmanın Suç Olmadığı Bir Avrupa…”

“Çok kültürlü, yaratıcı, yeniden ayağa kalkabilen ve sınırlarını aşabilen” bir kimliğe sahip olduğunu söylediği Avrupa'yı övdüğü kadar, özellikle “mülteci krizi” konusunda eleştiren Papa, şunları söyledi:

“Tüm kalbim ve aklımla, umutla ve nafile nostalji yapmadan, göçmen bir İtalyan ailenin çocuğu olarak yeni bir Avrupa hümanizmini hayal ediyorum. Göçmen olmanın suç olmadığı bir Avrupa'nın hayalini kuruyorum. Çocukları koruyan, yoksullar ile her şeylerini kaybederek, kendisine sığınacak yer aramak için bu topraklara ayak basmışlara yardımda geri durmayan bir Avrupa'nın hayalini kuruyorum. Herkesin haklarının korunduğu, herkesin insan onuruna yakışır bir şekilde ağırlandığı Avrupa'nın hayalini kuruyorum.”.

“…Avrupa, Sana Ne Oldu?”

“Bencilliğimize teslim olduk.” diyen Papa, “Bir Avrupa ki içine kapanıyor. Hümanist ve insan hakları, demokrasi ile özgürlük şampiyonu Avrupa, sana ne oldu? Şairler, filozoflar, sanatçılar, müzisyenler, edebiyatçıların toprağı Avrupa, sana ne oldu? Halkların ve ulusların anası, kardeşlerinin onuru için yaşamını feda etmiş büyük şahsiyetlerin anası Avrupa, sana ne oldu?” ifadelerini kullandı.

Batılı ekonomiyi hedefine alan Papa, ahlâkî bir zorunluluk olması gereken insan emeği ve yeryüzü nimetlerinin paylaşılmasının, hayırseverlik olarak addedilemeyeceğini belirtti.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT