1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Özgür-Der Üniversite Gençliği Sena Biltaci ile Söyleşi Gerçekleştirdi
Özgür-Der Üniversite Gençliği Sena Biltaci ile Söyleşi Gerçekleştirdi

Özgür-Der Üniversite Gençliği Sena Biltaci ile Söyleşi Gerçekleştirdi

Özgür-Der Üniversite Gençliği, Sena Biltaci ile Şehit Esma Biltaci hakkında söyleşi gerçekleştirdi.

01 Mart 2020 Pazar 23:48A+A-

Esma Biltaci'nin annesi Sena Biltaci, bir direniş öyküsü olan Şehit Esma Biltaci’nin hayatı üzerine konuşmalarını yaptı. Akabinde Fatma Hüseyin ve İman Bedir konuşmaya eşlik etti. 

Sözlerine “Bismillah ile başlamayan her konu eksiktir.” diyerek başlayan Fatma Hüseyin, Şehit Esma’nın hayatını ibret alarak ve şuur içerisinde dinlenilmesi gerektiğinden bahsetti. Gençliğin öneminden bahseden Hüseyin; ömrün ne ile geçirildiği, gençliğin nereye harcandığı, ilimle amel edilip edilmediği ve malın nereye harcandığı konuları üzerine vurgu yaparak sözü Sena Biltaci’ye bıraktı. 

Sena Biltaci sözlerine Şehit Esma’nın ihlasla vaktin değerini bilerek bir yaşam sürdüğünü belirterek başladı. Ardından “Esma her zaman plan yapardı. ‘Ölümüm ve yaşamım ihlas ile alemlerin Rabbi Allah içindir.’ şuuruyla bir ömür sürdü. Kısa süreli yaptığı planları gerçekleştirdikten sonra hemen başka bir plan yapmaya koyulurdu. Ömrünün her dakikasını değerlendirmek için çabalardı. Gece saatlerini tefsirle geçirirdi. 15 yaşında hafızlık nasip oldu. Aynı zamanda edebiyatla da ilgilenirdi. Çocuklarla ilgilenmeyi çok sever onlara bir şeyler öğretebilmek için çabalardı. Gözü dünyada değildi. Elbisesi çok mütevaziydi.” diyerek sözlerine Esma’nın söylemiş olduğu “Ya bu dünyayı cennete çevireceğiz ya da cennete gideceğiz.” sözünü ekledi. Nefsi frenlemenin önemine değinen Biltaci, nefsimizin her istediğini vermememizi ve nefsimize sınır koymamız gerektiğini belirtti. Şehit Esma’nın kısa ömrüne birçok şey sığdırdığını söyleyen Biltaci, bütün amellerimizi ihlasla yapmamızın öneminden bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

Program sonunda Sena Biltaci'ye Nurhat Sönmezler kardeşimizin çizdiği Esma Biltaci resmi hediye edildi.

2-168.jpg

Esma Biltaci’nin Rabbimiz katında şehitliğinin kabulunu niyaz ediyoruz ve Şehit Esma’nın yazmış olduğu satırları takdim ediyoruz:

''Onlar bizi Vitir’de namaz kılarken buldular
Kimimizi rükuda, kimimizi secdede vurdular
Onlar hem güçsüzdü, hem de az sayıca
Allah'ın kullarını çağır da gelsinler yardıma
Köpüklü deniz dalgalarını andıran ordularla''

Haber: Yasemin Şeyma Şen

 

HABERE YORUM KAT