1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Oyun Bozma Teorileri ve Oyuna Düşme Pratikleri”
“Oyun Bozma Teorileri ve Oyuna Düşme Pratikleri”

“Oyun Bozma Teorileri ve Oyuna Düşme Pratikleri”

Rusya ve İran ile Türkiye arasındaki yakınlaşmaları büyük bir olumluluk olarak görenlere cevap verdiği bugünkü yazısında Kenan Alpay, Rusya ve İran’a mecbur olmanın da ABD ve Avrupa’ya mecbur olmak kadar kötü olduğuna dikkat çekiyor.

10 Nisan 2018 Salı 12:15A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

Kapsam alanı küresel ölçekten gıdım aşağı inmeyen asırlık stratejik planları deşifre etme veya alternatifini kurma merakı pek bir revaçta. Emekli kahvelerinden entelektüel mahfillere oradan gazete köşelerine ve ekranlara değin bu merak hemen hiç eksik olmuyor. Son derece profesyonel şifre ve sembollerle örülmüş sübliminal mesajların izlerini sürerek daima büyük, en büyük resmi çözümleme sorumluluğuna girişen vatan evlatlarının sayısında ne mutlu ki geometrik bir artış var.

Türkiye veya başka bir ülke için saldırı ve tehditlerin birbirini takip ettiği bir vasatta beka kaygısının büyüyüp yaygınlaşması kaçınılmazdır. Ancak beka kaygısı aşırı bir hal alır, kronik bir duygu durum bozukluğuna dönüşürse makul ile mantıksız, meşru ile gayrı meşru, adalet ile intikam yolları karmaşıklaşır. Bu karmaşayı besleyen dahası ideal bir tabloya dönüştüren sapma ise ana hedef/temel prensip dışındaki hemen her şeyi ‘teferruat’ sayma davranışıdır. Bu sapmanın Türkiye’deki baskın ve belirleyici teamülü “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sloganından neşet etmiştir. Böylelikle iç ve dış düşmanlar marifetiyle bölünme, parçalanma, kuşatılma hatta işgal edilme vd. bir dizi tehditleri göğüsleyip savuştururken bazı temel prensip, yöntem ve gayeleri teferruattan sayarak çiğnemeye cevaz verilmiş, hatta teşvik bile edilmiştir.

(…)

Yazının devamı için tıklayın: Oyun Bozma Teorileri ve Oyuna Düşme Pratikleri