1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "Ömer Muhtar" Kitabı Ekin Yayınları'ndan Çıktı!
"Ömer Muhtar" Kitabı Ekin Yayınları'ndan  Çıktı!

"Ömer Muhtar" Kitabı Ekin Yayınları'ndan Çıktı!

Ömer Muhtar’ın İtalyan Faşist işgal kuvvetlerine ve sömürge yönetimine karşı direnişi konusunu ele alan Ömer Muhtar Kitabı Ekin Yayınları tarafından yayımlandı.

29 Ocak 2015 Perşembe 14:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

ÖMER MUHTAR

LİBYAN’IN İŞGALİ VE DİRENİŞ

Sömürgeciliğe karşı gelişen 19. yy İslami direniş hareketleri içerisinde çok ayrıcalıklı bir yeri olan Senusi Hareketi ile onun efsanevi karizmatik askeri ve siyasi liderlerinden Ömer Muhtar’ın İtalyan Faşist işgal kuvvetlerine ve sömürge yönetimine karşı direnişi konusunda Türkçe yayınlarda yeterli derecede bilgi kaynağına sahip değiliz.

Bu kitap bu anlamda önemli bir boşluğu doldurmaya adaydır. İtalyan işgaline karşı direnişin sembolü haline gelen Ömer Muhtar’ın işgal süresi boyunca gösterdiği direnişe, esir edildikten sonraki mahkeme süreçlerine ve yine bu süreçlerin İtalyan kamuoyunda yarattığı tepkilere dair önemli bilgileri içeren kitap aynı zamanda içeriden bir gözlem ve eleştiriyi de bünyesinde barındırmaktadır.

Kitabımız Ortadoğu’dan [Mağribu’l Ednâ] Mağrip’e [Mağribu’l Aksâ] kadar uzanan büyük bir uyanış dalgasına, ıslah ve ihya çabalarına sahne olan bu topraklarda verilen mücadelenin İtalyan işgal dönemine dair önemli bilgileri ihtiva ediyor. Bu mücadeleyi veren Ömer Muhtar’la özdeşleşmiş Senusi Hareketi’nin son derece kısıtlı imkânlarla nasıl zorlu bir pratiği bayraklaştırdığını İtalyan yazarlardan okuma imkânını bulacaksınız.

omer-muhtar.jpg

Ömer Muhtar

Libya’nın İşgali ve Direniş

Enzo Santarelli, Giorgio Rochat, Roman Rainero, Luigi Goglia

Tercüme: Hakan Demirhan

Ekin Yayınları

304 sayfa, Ocak 2015

 

İletişim: 0212 524 10 28

HABERE YORUM KAT

4 Yorum