1. YAZARLAR

  2. Ali Kemal Temizer

  3. Yalın ve Katıksız Müslümanlığın Sesi

Yalın ve Katıksız Müslümanlığın Sesi

Temmuz 1999A+A-

Haksöz Dergisi, yayınlandığı ilk sayıdan itibaren özenle takip ettiğim dergilerden biridir. Derginizin bugüne kadar sürdürdüğü yayınla ilgili biri olumlu, diğeri olumsuz iki kanaate sahibim.

Olumlu kanaatim, toplumsal değişimin ve dönüşümün çok yoğun olarak yaşandığı ve herkesi etkilediği bir zaman diliminde, çizgisindeki kararlılığını, direnme gücünü ve cesaretini azimle sürdürmesidir. Müslüman olmanın, demokrat, çağdaş ve modern olmak gibi yan faktörlerle anılmak zorunda bırakıldığı bir süreçte, yalın ve katıksız müslümanlığın sesi olma gayretinizi takdir edilmesi gerekli erdemli davranışlardan biri olarak görmekteyim.

Olumsuz kanaatim, bu çizginin kullandığı dil ve üslup ile ilgilidir. Derginizin kapağında ve yayınladığı yazılarda zaman zaman 1970'li yılların Devrimci-sol çizgiye ait ifade kalıplarının başka amaçlarla bile olsa aynen kullanılmasıdır. "Devrimci direnişimiz, oligarşik dikta rejimi, egemen güçler, kapitalist-sömürgeci düzen, işbirlikçi..." gibi toplumun zihninde farklı anlamlar çağrıştıran söylemin yazılarda yer almasıdır. Bu üslup hem en yakınındaki insanlarla bile kavgalı bir ifadeye yatkın olması, hem de özgünlük iddiasındaki bir çizgiye hafif bir taklit çağrışımı yaptırması açısından yakışık almamaktadır.

Bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar diler, saygılar sunarım.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR