1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Okuyucu Köşesi

Okuyucu Köşesi

Temmuz 1994A+A-

Olay ve Olguları Takip Etmek

Bana gönderdiğiniz "Hak Söz" dergilerini aldım. Zevkle okudum. Bu duyarlılığınız için teşekkür ederim.

Basın tarafından gerçeklerin bilinçli bir şekilde çarpıtılıp insanların bilinçlerinin bulanıklaştırılmaya çalışıldığı, olay ve olgular karşısında duyarsızlaştırıldığı ve bunda da büyük oranda başarılı olunduğu bir ortamda sizin gibi kardeşlerimizin yazılarını, yorum ve değerlendirmelerini okumak, ülkemizde ve dünyadaki olay ve olguları takip etmek, üzerinde düşünmek, bunlardan dersler çıkarmak, derginin her okuyucusunun olduğu gibi bana da büyük bir zevk verdi, veriyor.

Dergiyi okuduktan sonra dışarıya tanıdık çevreme gönderip abone olmalarını, dergiyi tanıtmalarını ve yeni abone bulmaları için çaba sarf etmelerini istedim. Çalışmalarınızda başarılar.

Fethi Lale - AYDIN

Nasıl Bir Metod

Öncelikle yayın yaşamınızda sonsuz başarılar diler, saygılar sunarım.

Yöneliş Yayınları'nı tanıyalı yaklaşık bir yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen bu zaman zarfında kendimi İslami hareketin bir neferi olarak buldum desem herhalde abartılı olmaz. Artık sizden birisi oldum. Hak Söz'ün abonesiyim. Hayranıyım. En çok üzüldüğüm nokta aldığım İslami birikimi çevreme yansıtamamam. Çünkü imamım, çok tepki görüyorum. Müftümüz ve cemaat çevrem beni sapık olarak görüyorlar. Hak Söz'de bunun da çarelerini anlatsanız çok memnun olacağım. Yani bir şeyi reddedip, yeni bir şeyi ikame ederken, halka yaklaşırken nasıl bir metod uygulamamız lazım. Yani teoride her şey mükemmel. Bütün problem pratiğe geçirmekte. Asıl olan da bu zaten. Bu gibi konuların işlenmesi zaruridir. Derginin yeni olması belki bir dezavantaj olabilir, ama bu problemi ortadan kaldırmıyor.

Muhammet Ünal - MUĞLA

Yalnız Müslüman Kimliği

Müslümanların özellikle yalnız müslüman kimliğini öne çıkarmaları ve bunu pratiğe geçirmelerinin bu kadar engellendiği, her fırsatta zulmedildiği bir ortamda birbirinden haberdar olma, inançlarını yalan, yanlış, hurafe vs.'den kurtarma ve diri tutmada dergi gibi bir aracın önemi daha çok ortaya çıkıyor. Eminim müslümanlara yapılan bu insanlık dışı olaylar bizleri daha çok kendimizi sorgulamamıza, inancımıza sahip çıkmamıza vesile olacak, onların da amaçladıklarının tam tersi gerçekleşecektir.

Bu noktada bizler de derginin çıkması ve diğer gerekli olan yardımlar için hazırız. Ayrıca yalnız İslam'ı yaşadıkları, onu dert edindikleri için yalnız Allah'tan korktukları için zulmedilen kardeşlerimizden de Allah(cc) razı olsun diyor ve kurtulmaları için dua ediyoruz.

Yeni yayın döneminde dergi içinde yaşadığımız sorunlara (çevre, ekonomik sorunlar, hukuksal sorunlar vs. gibi) vahyi ölçüler içinde cevap verebilecek çalışmalar yapılıyorsa bunlardan örnekler, denemeler varsa yayınlanmasının yararlı olacağını inanıyorum. Yine Kur'an çalışmalarına (tefsir, yorum) genişletilerek yer verilmesi, derginin kendini sorumlu hissettiği bu konuda amacına yaklaştırmış olur.

Son söz olarak, sizin de belirttiğiniz gibi dayatmalar da olsa daha fonksiyonel, her zamanki gibi vahyi ölçülerden taviz vermeyen, onları önceleyen bir dergide (ara vermeden) buluşturmanız dileğiyle Allah'a emanet otun.

Nurten Danışman SAFRANBOLU

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR