1. YAZARLAR

  2. İsmet Aydemir

  3. Hak Söz Çizgisinden kayıyor mu?

Hak Söz Çizgisinden kayıyor mu?

Ağustos 1993A+A-

Selam sizlere;

Hak Söz'ün yayın politikasında değişiklik gördüğümden dolayı bunu bildirmeyi gerekli gördüm.

Kur'an okumaya başlarken derginizden gerçekten de çokça yararlandım. Çünkü dergi genelde Kur'an ağırlıklı, yani Kur'an'a bakış açımızın nasıllığı, Kur'an'ın anlaşılması ve önündeki engeller, Kur'ani kavramlar gibi gerçekten de müslüman olmaya/ Kur'an'a teslim olmaya karar vermiş bir şahsın yararlanabileceği bir takım yazıları içeriyordu. Bundan ben de yararlandım.

Fakat şu an gördüğüm kadarıyla dergi artık bu çizgiden kaymaya, daha çok aktüaliteyle ilgili yorumlara başladı. Yani diğer müslüman dergiler gibi. Halbuki Hak Söz'ün farklılığı yukarıda saydığım özellikleri idi.

Yine geçmişteki çizgiye davet ediyor, selamlar sunuyorum.

İsmet Aydemir / SOĞANLI

Hak Söz'ün cevabı:

Bizi Kur'ani hükümlerle yargılamanızı isterdik. Eski sayılarımızdaki Kur'an usulü ile ilgili yazılarımız, size faydalı olduysa tabii ki buna seviniriz. İnşaallah bu tür yazılara yer vermeye devam edeceğiz. Bu konuda dergimizin ilk sayısından itibaren eğitime yönelik bilgilendirme çabalarımızla, müslümanların sorunlarına yönelik bilgilendirme çabalarımızı birbirinin alternatifi değil, birbirlerinin zorunlu tamamlayıcısı olarak gördük. Hiçbir zaman inancı bilgisiz, bilgiyi amelsiz düşünmedik ve düşünmeyeceğiz de. Bu açıdan ne Kitabımızdan ne de hayattan veya aktüaliteden kopabiliriz. Tüm müslümanların da bu doğrultuda bilinçlenmesini hedefliyoruz.

Kur'an hayata tatbik edilmek ve bozulan fikri ve sosyal hayatı yeniden ıslah etmek için gönderilen Rabbani bir kitaptır. Ve Kur'an üzerine yapılan tüm çalışmalardan, insanları Kur'an'ın bu temel amacına ulaştırmalarına vesile olmalarını beklemekteyiz. Allah'ın razı olacağı çalışma çeşitleri bizi vahyin gösterdiği amellere ulaştıran bir bilgilendirmeye yönelmelidir. Her halde bu bilgilendirme çabalarımızın amacını daha anlaşılır kılarak çoğaltmamız gerekecektir.

Birinci sayımızdaki "İnanç - amel bütünlüğü" ile ilgili yazılarımızı, 25. sayımızdaki "Tevhidi Mücadelede Bütünlük" yazısını dikkatlice okumanızı diliyoruz.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR