1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Gazze Duası

Gazze Duası

Mart 2009A+A-

Ey Rabbimiz!Kovulmuş ve yerilmiş şeytanların ve onların yeryüzündeki halifeleri olan  “Büyük Şeytan Amerika”, “Küçük İblis İsrail” ve yerli işbirlikçilerinin tağuti rejimlerinin zulümlerinden, Sana sığınıyoruz.

Ey bize vahiyle hidayet buyuran, küfrün karanlığından imanın aydınlığına çıkaran Rabbimiz! İlk ve son davamız, ilk ve nihai duamız, kesintisiz hamdimiz Sana’dır.

Salat ve selam, vahyin ilk şahidi ve en güzel örneği olan Rasulullah’ın ve bize olanca saflığı ile emanet ettiği İslam davasının ve onun takipçilerinin üzerine olsun.

Fucurunu takvasına kurban edenlere selam olsun. Kolunu, bacağını İslam davasına kurban eden gazilere selam olsun. Benliğini ve bedenini Allah yolunda kurban eden  tüm şehitlere selam olsun.

Yeryüzünde yürüyen Kur’an olan Peygamberimiz ve onun pak yolunu sürdüren, çizgisinden sapmayan tüm mü’minlere selam olsun.

Ey kudret ve hikmet sahibi olan Rabbimiz! Sana güveniyor, Sana yöneliyoruz. Çünkü bütün yolların varışı Sana’dır. Bizi Amerika ve İsrail gibi şeytanî güçlerin elinde bir fitne/oyun ve eğlence aracı kılma! Bizi izzet ve hikmetten mahrum bırakan günahlarımızı bağışla; zalimlerin şeref ve onurumuzla oynamalarına izin verme, vahyin şahidi ve şehidi olmakla şerefimizi korumayı bizlere nasip eyle!

Ey Rabbimiz!Yaşadığımız musibetleri bizim için terbiye fırsatına dönüştürmeyi nasip eyle! Bizi hayırlarda istihdam eyleyip, şerleri üzerimizden def eyle! İzzet ve hikmet ekseninde bir hayat sürdürmeyi başarabilmemiz için, dışımızdaki ve içimizdeki fitnelere karşı mücadelede güç kaynağımız olan imanımızı kaim eyle! Ayaklarımızı sabit kıl!

Ey Rabbimiz!Firavun’un “Ellerinizi ve ayaklarınızı çaprazlama keseceğim!” tehdidine rağmen imanını muhafaza eden mü’minlerin diliyle ve gönlüyle yakarmak istiyoruz: Bize sabır ihsan eyle ve yürekten bağlanan kimseler olarak canımızı al!

Ey Rabbimiz!Celal ve Kahhar isminle müstekbirleri, müstağnileri, Siyonistleri, emperyalistleri yeryüzünün tüm zalimlerini, kahru perişan eyle; bize de bu ayetlerin ya şahidi veya  şehidi olmayı nasip eyle! Yeryüzünde her türlü hakları ellerinden alınan zayıf ve mahrum bırakılmış olanlara bizim ellerimizle, yüreklerimizle  ve imkanlarımızla yardım eyle!

Ey Rabbimiz!Cemal ve Rahman, Rahim isimlerinle zalimlere karşı cihad eden mücahidlere, iyiliği şiar edinen muhsinlere rahmet ve inayet yağmurları inzal eyle! Ki gönüllerimiz rahmetine doysun, rahmetinle dolsun.

Ey Rabbimiz!İslam ümmetine anne şefkatiyle insanlığa örnek bir duruş sergilemeyi nasip et. Davud ve Süleyman peygamberler gibi yeryüzünde tevhid ve adaleti ikame edebileceğimiz bir iktidar kurmayı bizlere nasip eyle!

Sana fitne ve fesadı bir yaşam biçimi olarak sürdüren zalimleri helak etmen için yalvaran Nuh Peygamber’in yüreğinde hissettikleriyle yakarmak istiyoruz:

Ey Rabbimiz! Yeryüzünde zulüm yapan kafirlerden/Siyonistlerden, emperyalistlerden hiç birini bırakma. Çünkü Sen onları bırakırsan Sana kulluk edenleri hep saptıracaklar, yalnızca fesatla ve inatla sürdürülen bir kafirliğe sebep olacaklar.

Ey Rabbimizhalkı müslüman olan topraklarda  hakim olan, Emperyalist Amerika ve İsrail’in gönüllü işbirlikçisi olan  zalim ve gasıp yönetimleri de silip yok et. Yüce Kur’an’ında haber verdiğin “O zalimlerin nasıl bir inkilap ile yok olup gideceklerini yakında göreceksiniz” müjdesinin tecellisini bizlerin elleriyle gerçekleştir.

Ey Rabbimiz! Kudüs’ün kendileri küçük yürekleri kocaman olan mücahidlerinin, şeytanı taşlar gibi taşladığı İsrail’i, Kahhar sıfatınla kahret!

Ey Rabbimiz!Dünyanın zorbalarına/zalimlerine eldeki tüm imkanlarını seferber ederek mücadele etmek yerine Musa Peygamber’e: “Sen ve Rabbin gidin savaşın; biz sizi burada bekliyoruz!” diyecek kadar, haksızlığa karşı suskun, kayıtsız ve sorumluluk bilincinden yoksun olanlara benzemekten Sana sığınıyoruz. Ey mazlum ve mustazafların Rabbi! Şehit Ahmed Yasin, ümmetin sukunluğunu ve duyarsızlığını sana şikayet etmişti. Ümmetin üzerindeki ölü toprağının kaldırılmasına kıvılcım olan Gazze Furkan Savaşı’nın sonuçlarını bereketlendir. Bu vesileyle harekete geçen Müslümanlara yeniden ümmet olma bilincini ihsan eyle.

Rabbimiz! Bize, anne babamıza, evimize giren tüm mü’min erkeklere ve kadınlara bağışlayıcılığını göster ve zulüm işleyenleri her zaman helake uğrat! Dünyaya tuğyan eken Siyonistlerin tufan biçmeleri için bizim ellerimizle ezilenlere, mağdurlara ve mahrumlara yardım eyle!

Ashab-ı Kehf’e en zor zamanda gaybi yardımlarını ihsan eden Rabbimiz!İçinde bulunduğumuz harici şartlar ne olursa olsun bizi doğruluk bilinci olan rüşd ile donat! Onlara nasıl yardım eyledin ise, Gazze’de ambargo altında, ateş çukurlarında yaşayan kardeşlerimize, zulme maruz kalan yeryüzündeki tüm mustazaflara yardım eyle!

Ey melekleri sekine sağanaklarıyla Bedir ashabının üzerine indiren Rabbimiz!Yeryüzünde hak ve adalet için cihad eden tüm mü’minlerin yüreklerine sekine yağmurları inzal eyle!

Rabbimiz! Bizi Din’den kazanıp dünyaya harcayanlardan değil, dünyadan kazanıp Din’e harcayanlardan eyle!

Ey Rabbimiz!Ve bize şu dünyanın geçici nimetlerine tapınan, tevhid ve adaleti kuşatma altında tutan nankörlere karşı, kesintisiz bir cihadı, ölünceye kadar sürdürmeyi bizlere nasip eyle! Bizi cihadı hayatının tüm evrelerinde sürdüren bahtiyar kullarının arasına kat ki,  mücadelemiz, davamız bereketli mevziler kazansın ve Gazze’miz, Kudüs’ümüz, Mescid-i Aksa’mız ve tüm işgal altındaki İslam toprakları özgürlüğüne kavuşsun.

Ey günleri insanlar arasında evirip çeviren Rabbimiz! Bir emanet olarak bağışladığın irademize Kur’anî bilgi ve bilinci, şeytanî güçlere karşı isyan ve boyun eğmezliği, tağutlara karşı başkaldırı yöntemlerini bize öğret! Dilimizdeki ve zihnimizdeki bağları çöz. İlmimizi ve azmimizi artır. Senin yolunda salih ameller işlemeyi gönlümüze ilham et.

Ey Rabbimiz!Senin rızan için mücadele veren Filistin İslami Direniş Hareketi’ni muzaffer eyle! Filistin’de yaşayan Müslümanların gönüllerini onlara meylettir. Direniş hareketi yöneticilerinin kalbinde zalimlere karşı bir eğilim ve uzlaşma duygusu bırakma, onlara sarsılmaz bir iman bahşet. Onlara basiretler ihsan eyle. Onlara gaybi yardımlarını esirgeme.

Şehit Fethi Şikaki, Kudüs’ün kurtuluşu, halkı Müslüman olan ülkelerdeki İslami hareketlerin kendi topraklarında başarılı olmasına bağlı, diyordu. Ey Rabbimiz! İslam topraklarında mücadele veren bütün İslami hareketleri sen muzaffer eyle, umduklarına nail  korktuklarından emin eyle, üzerimizden yardımını ve desteğini esirgeme!

Rabbimiz!Bizi iki cihanda da aziz eyle, izzetimizi hikmetimizi daim eyle; bizlere özgür Mescid-i Aksa’da topluca namaz kılmayı nasip eyle!

AMİN

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR