1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Çocukların Gözüyle ABD'nin Afganistan Saldırısı

Çocukların Gözüyle ABD'nin Afganistan Saldırısı

Kasım 2001A+A-

(Özgür Çocuk Kulübü'ne yazılan mektuplar)

Allah'ım lütfen sen Müslümanlara yardım et. Her gün binlerce çocuk ölüyor. Onlar daha çok küçükler. Müslümanlar su anda Amerikay'la savaşmakta. Biz de onlara dua etmeliyiz. Biz barış istiyoruz.

Savaş Yok, Savaş Yok, Savaş Yok.

Furkan GÖKÇE (İlköğretim 4)

*

Televizyonda gördüm, bütün mazlum çocuklar öldürülüyordu. Ama neden hep Müslümanları öldürüyorlar ki? Dün yine televizyon bir çocuğu gösterdi. Ben çok üzüldüm. Şimdi de Amerika suçsuz yere Afganistan'a saldırıyor. Ama şunu iyi bilsin ki Amerika yenilecektir.

Ahmet Yasir GÖKÇE (İlköğretim 2)

*

11 Eylül Salı günü Amerika'ya saldırı düzenlenildi. Amerika olayı kimin yaptığını araştırmadan müslümanlara saldırdı ve müslümanları yok etmeye çalıştı. Ben Amerika'nın haksız olduğuna inanıyorum. Ve eğer Ladin'nin kayda alınan sözleri dinlendiyse Ladin şöyle diyordu: "Biz müslümanlar şu acımasız dünyada rahat edip ayaklarımız yere sağlam basmadıkça Amerika kendini üstün, güçlü ve yıkıcı görmesin." Allah müslümanları korusun.

Ömer Özgür ÜNLÜ (İlköğretim 6)

*

Ben şu anda Amerika'nın Afganistan'ı bombalanmasını haklı bulmuyorum.

Bu olay Amerika'nın filmlere konu olan, çok ama çok yüksek olan ikiz kulelerinin bombalanmasıyla başladı. Bu ikiz kuleleri kimlerin bombaladığı belli değildi. Afganistan yıllar önce Amerika tarafından bombalandığı için ülkede bir sevinç havası oldu. Daha sonra Amerika olayı tam olarak araştırmadan hemen Afganistan'ı suçladı. Ve Usame Bin Ladin'i her yerde aratmaya başladı. Usame Bin Ladin ise Amerika'yı kendisinin bombalamadığını ama yapana teşekkür ettiğini söyledi. Amerika Afganistan'a Usame Bin Ladin'i vermesini yoksa Afganistan'ı bombalayacağını söyledi. Bunun üzerine Afganistan Ladin'i vermeyip savaşa hazır olduğunu söyledi. Çünkü Afganistan haklıydı.

Bence bu olayda Amerika haksızdır. Ve binlerce masum insanı haksız yere öldürmektedir. Amerika'yı bombalayan insanların cezasını suçsuz çocukların Çekmesi çok acı.

Fatma TURAN (İlköğretim 6)

*

Allah'ım bizi koruduğun gibi Afganistanlı çocukları da koru. Savaşın çıkmasını istemiyoruz. Onlarda insan onlarında canı var. Lütfen Allah'ım çocukları koru.

Serhan KARACA (İlköğretim 3)

*

Allah'ım mazlum çocukların ne günahı var? Onlar şu anda savaşıyorlar. Ve çadırlarda yaşıyorlar. O Çocukları neden öldürüyorlar ki? Allah'ım sen onları koru İnşaallah biz kazanacağız, yani Müslümanlar kazanacak.

Furkan GÖKSOY (İlköğretim 2)

*

Afganistanlı çocukları niçin öldürüyorlar. Bu yapılan çok zalimce. Ben barış istiyorum, her zaman barış olsun. Ben barış istiyorum.

Neşe KILIÇ (İlköğretim 4)

*

Şu an Amerika Afganistan'ı bombalıyor. Afganlı çocuklar öldürülüyor. Bu nedenle Amerika çok zalim bir ülkedir. İnşaallah Afganistan kazanır.

Hüseyin ATASAY (İlköğretim 2)

*

Allah'ım,

Lütfen Afganistan'ı koru. Çocuklara oyuncak, su ve yemek ver. Büyükleri de koru.

Allah'ım,

Küçük çocuğun bacağını iyileştir. Afganistan'ın askerlerine uçak, tank ve onlar gibi güçlü silahlar, askerler ver ki Amerika'yı yensinler.

Allah'ım,

Lütfen beni çabuk büyüt ki Afganistanlıların askeri olayım. Benimle savaşmaya on binlerce, yüz binlerce arkadaş ver ki beraber savaşıp Afganlıları kurtaralım. Oradaki bombalar tarafından ayağı kopan çocuğa çok üzüldüm.

Allah'ım,

Afganlı askerlere kuvvet, yaşlılara korunmak için sığınak ver. Sen yücesin. Sen en büyüksün, dediklerimi kolaylıkla yaparsın.

Allah'ım,

Amerika'ya güçsüzlük ver. İngiltere bile Amerika'ya değil Afganistan'a yardım etsin. Bütün ülkeler Afganistan'a yardım etsin. Hatta hayvanlar bile. Hayvanlar yardım edemez ama sen istersen yapacağın için hayvanlara da akıl verebilirsin.

Kahrolsun Amerika, Yaşasın Afganistan!

Afgani TÜRKMEN (İlköğretim 3)

*

11 Eylül Salı günü Amerika bombalanmıştı. İkiz kuleler yıkılmıştı. Amerika da fırsattan istifade ederek Afganistan'ı yani Müslümanları suçladı.

Türkiye de Amerika'dan yana rol aldı. Ama biz Müslümanlar daima Müslümanların yanındayız. Amerika'nın yanında birçok devlet yer alıyor. Mesela, Rusya, İngiltere, Türkiye... Afganistan'ın yanında fazla bir devlet yok. Ama İnşaallah Müslümanlar kazanacaktır.

Allah ne olursa olsun Müslümanlardan yanadır.

Dilek TEKEMEN (İlköğretim 7)

*

Afganistan'da şu anda mazlum insanlar ölmekte. Oradaki çocuklar okula gidemiyor. Bizler burada rahat otururken onlar orada savaşıyorlar. Aslında dünyadaki bütün İslam ülkeleri ABD'ye karşı birlik olup savaşsa ABD diye bir devlet kalmaz.

Bizler bu savaşta Afganistan'dan yanayız ve onlara dua edeceğiz.

Pes Etme Afganistan!

Muhammet EFE (İlköğretim 4)

*

Afganistan da ki Müslüman kardeşlerimiz şu anda savaşıyorlar. Bizler ise rahatça oturuyoruz. Keşke onlar için yapabileceğimiz bir şeyler olsaydı. Bizler onlara en azından dua ederek yardımcı olabiliriz.

Amerikalıların uçakları, füzeleri, güçlü silahlan var. Ama Afganistan'ın bu kadar güçlü silahları yok. Üstelik Amerika çok büyük bir haksızlık yaparak henüz kendisine kimin saldırdığını bilmeden Afganistan' a saldırdı. Bu dünyada Müslümanlara kimse önem vermiyor. Televizyonda iki kadın tartışıyordu, biri Amerika'yı savunuyordu diğeri de Afganistan'ı. Amerika'yı savunan konuşmaya başlayınca kimse onu susturmuyor. Özellikle konuşmayı yöneten kişi. Ama Afganistan'ı savunan kadın konuşmaya başlayınca herkes onu susturuyor. Bundan da anlaşıldığına göre insanlar Müslümanları ezmeye çalışıyor. Şimdi de Afganistan'da ki çocuklar, o masum bebekler öldürülüyor. Ama Allah hesap soracak. Ahiret gününde herkesin ne yaptığını soracaktır. İnşallah Allah Afganistan'a yardım eder.

Sümeyra KOÇ (İlköğretim 4)

*

Bizler şu anda rahatça yaşıyoruz. Ama Afganistan'da ki çocuklar, kadınlar ve yaşlılar çok zor durumdalar. Amerika ikiz kulelerin bombalanmasını Afganistan'ın üstüne attı. Usame Bin Ladin'in yaptığını söylüyor. Ben buna inanmıyorum. Allah bilir kendileri yaptı ama Müslümanları öldürmek, onlara eziyet etmek için Afganistan'ın yaptığını söylüyor. Şimdi orda ki çocuklar savaş için eğitim alıyorlar. Belki de birçoğu ölecek. Biz savaş istemiyoruz Allah tüm Müslümanların yardımcısı olsun.

Ömer KOÇ (İlköğretim 3)

*

Bence Amerika'yı Afganistan vurmadı. Amerikalılar Müslümanlara saldırmak için böyle bir yalan söylediler. Amerika'nın şimdi suçsuz insanları öldürüyor olması çok zalimce. Biz burada, evimizde rahat oturuyorken oradaki çocuklar savaşıyorlar. Oysaki o çocukların hiçbir suçu yok.

Biz Afganistan'dan yanayız ve onlara dua ediyoruz.

Esra NEVDAR (İlköğretim 4)

*

Amerika Afganistan'a savaş açtı. Oradaki çocukları hiç acımadan öldürüyor. Biz onlara çok üzülüyoruz. Afganistan'da hastanelerde artık ilaç kalmamış. Oradaki çocuklar artık okula da gidemiyor.

Şunu iyi bilsinler ki biz Afganistan'dan yanayız ve onlara dua ediyoruz.

Betül EFE (İlköğretim 3)

*

Amerika çok kötü bir ülke. Çünkü Müslüman olan Afganistan'a saldırdı. Zalim Amerika, o çocukların ne suçu var. Niçin o çocukları vuruyorsun?

Ama Müslümanlar Amerika'yı yenecekler.

Müslümanları ve çocukları çok seviyoruz.

Ziya ÇANDIR (İlköğretim 2)

*

Amerika'nın Afganistan'ı bombalaması çok saçma. Çünkü Amerika'yı kimin bombaladığı belli bile değil. Buna rağmen Amerika Afganistan'ı suçluyor. Biz Afganlıların yanındayız, onlara dualar edeceğiz.

Ayşegül CAYMAZ (İlköğretim 4)

*

Afganistan'da küçücük çocuklar savaşa hazırlanıyorlar. Onlar küçük yaşta suçsuz yere öldürülüyorlar. Anneler, babalar, herkes sokaklarda ve barakalarda yaşıyor. Bizler onlara yardım etmeliyiz.

Cihat ÇANDIR (İlköğretim 4)

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR