1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Odatv 'seçmen böyle diyor' diyerek Ali Erbaş’a “sus artık” dedi
Odatv 'seçmen böyle diyor' diyerek Ali Erbaş’a “sus artık” dedi

Odatv 'seçmen böyle diyor' diyerek Ali Erbaş’a “sus artık” dedi

Din ve dindar düşmanı Odatv kimi anketler üzerinden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a “sus artık” denildi diye kara propaganda içerikli haber yapmaya devam ediyor.

09 Ekim 2021 Cumartesi 17:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalizm’in karanlık internet haber sitelerinden Odatv din düşmanlığını sergilemekten geri durmadı.

MetroPoll’ün anketinde yer alan belirsiz soru kalıplarının cevapları üzerinden 'seçmen böyle dedi' diyerek Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı hedef aldı.

MetroPOLL Araştırma'nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar'ın "Halkın diyanet ve din adamlarının siyasetle uğraşmasına bakışı. Eylül araştırmamızın önemli bir bölümü bu konu" notu düşülerek sosyal medyada paylaştığı grafik üzerinden Odatv bir operasyona daha kalkıştı. 

Odatv haberinde: “AKP seçmeni Ali Erbaş'a "sus artık" dedi” diye yazdı.

 “Diyanetin ve din adamlarının siyasetle uğraşmasını doğru bulur musunuz?" sorusu yöneltilen ankette AK Parti seçmeninin yüzde 71.6'sının "Hayır bulmam", yüzde 24.6'sının ise "Evet bulurum" cevabını verdiği iddia edildi.

Ankete katılım gösterenlerin sayısı, anketlerin yapıldığı şehirler ve soruların hangi bağlamda yöneltildiği aktarılmazken Odatv'nin algı çalışmasına girdiği fark edildi.

Ankette sorulan soruların negatif mesajlar içerdiği görülürken, soruların soruluş biçiminin de algı amaçlı olduğu intibaını oluşturduğu görüldü. 

Seçimlere uzun bir süre olmasına rağmen neredeyse her gün yayımlanmaya başlayan anketlerde iktidar karşısında muhalefetin sürekli önde olduğu mesajı da verilmeye devam ediyor.

Topluma sorulan sorular arasında muhalefetin siyasal söylem araçlarından birisi haline gelen “Diyanet’in Türkiye’deki rolü” konulu soruların da sorulmaya başlandığı anketlerden çıkan sonuçlar ile tüm Türkiye’nin ve seçmen kitlelerin aynı düşündüğü algısı oluşturulmaya devam ediyor.

Anket sonuçlarının Türkiye’de daha önce tuttuğu çok nadir durumlar olurken muhalif kesimlerin anket, veri ve rapor adı altında kamuoyuna sunduğu birçok belgenin gerçeği yansıtmadığı daha önce defalarca ortaya çıkmıştı.

Özellikle Kemalist ve seküler kesimlerin söz konusu ‘Diyanet ve Ali Erbaş” olunca ne kadar heyecanlandığını ve üst perdeden hakaret söylemleri ortaya attığı unutulmamalı.  

 

Söz konusu anket,

anket.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum