1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. NATO’dan Çıkmak İçin Altın Fırsatlar
NATO’dan Çıkmak İçin Altın Fırsatlar

NATO’dan Çıkmak İçin Altın Fırsatlar

Emperyalist odaklar, önünde sonunda, Türkiye’ye artık gerek duymadıklarını hissettikleri anda, NATO’dan atmakta tereddüd etmiyeceklerdir.

24 Ocak 2012 Salı 16:32A+A-

SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL; Fransa senatosu tarafından onaylanan ‘Ermeni Soykırımı Yasası’nı ve bunun sonucunda meydana gelebilecek olayları analiz ediyor:

Kapitalist emperyalizmin sivri mızrağı NATO’dan çıkmak için, altın fırsatlar...

Fransa Meclisi’nin ikinci kanadı Senato’nun da, 1915- Ermeni Hadiseleri için, ’genocide / jenosid / soykırım’ nitelemesi yapan ve bu durumu inkar edenlere bir seneye kadar hapis ve 45 bin euro’ya kadar para cezası verilmesine dair bir kanun tasarısını kabul etmesiyle, Türkiye- Fransız ilişkilerinin yeni bir safhaya gireceği anlaşılıyor..

Bu ilişkilerin nasıl şekilleneceğini gelecek günler gösterecektir..

Ancak, fevrî tepkiler vermek yerine, aklı başında ve neticesine katlanılacak tepkiler vermek gerektiği açıktır..

Bu suçlama ve cezalandırmanın önemi o kadar büyük değildir, elbette.. Ama, bu kanunu, -Fransa’da, sayıları 600 bine yakın Türkiye’liler’in topluca protesto etmeleri ve onun suç saydığı görüşleri açıklamaları ve bu sûretle yüzbinlerin hapse atılması gibi bir yolun açılması teorik olarak söylenebilse de, pratize etmek hayal olduğuna göre..-;  hukuken ’keenlemyekûn’ / bütünüyle yok sayarsınız; olur biter mi?. Veya, birileri de, ’kimse, Fransa’da öyle bir iddiayı tekrarlayıvermesin, olur biter..’  diyebilir mi?..

Ve problem, böyle sözlerle geçiştirilemiyecek şekilde, yeni başlıyor..

Çünkü, 2015 tarihi, yani 1915’in yüzüncü yılı yaklaşırken, Fransa bu konuda tek başına değil ve o, sadece güçlü bir öncülük yapmaya çalışıyor ve yarınlarda, Türkiye’nin gücü ve emperyalist dünyayı rahatsız eden adımları arttıkça, dünyadaki daha bir çok rejimler de benzer adımlar atmakta Fransa’yı takib edeceklerdir..

Ve konu,  1915 - Ermeni Hadiseleri için, sadece özür dilemek veya o hadiselerdeki sorumluluğu kabul ve tazminatını ödemek şıklarıyla geçiştirilemiyecek kadar büyük bir planı da arkasından sürükleyecek ve ermeniler için toprak talebine kadar uzanan nice yolları denemek isteyeklerdir.. Problemin nihaî hedeflerinden birisi, bu noktadır..

Bu da, tekrarlıyalım ki, savaşsız olarak gerçekleşecek bir durum gibi gözükmemektedir.. Üstelik de, bu kanun, Osmanlı çökerken, sahnenin altında kalan sadece ermenileri değil, milyonlarca müslümanı da geri getirmeyecek ve ermeni halkıyla müslüman halkımız arasındaki duyguları tamir etmek bir yana, husûmet yönünde daha da bir yaralıyacak, yarayı derinleştirecektir.

Yazının devamı…

 

HABERE YORUM KAT