1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Muş Özgür-Der’de Türkiye ve Dünya Gündemi Değerlendirildi
Muş Özgür-Der’de Türkiye ve Dünya Gündemi Değerlendirildi

Muş Özgür-Der’de Türkiye ve Dünya Gündemi Değerlendirildi

Muş Özgür-Der’in, 2016-2017 dönemine dair programlarının ilkinde, Türkiye ve dünya gündemi Murat Kayacan moderatörlüğünde değerlendirildi.

26 Eylül 2016 Pazartesi 12:07A+A-

Haksöz Dergisi’nin Eylül 2016 sayısı bağlamında, Türkiye ve dünya gündemini değerlendiren Kayacan, 15 Temmuz Direnişi (2016) sonrasında, Türkiye’de devlet tarafından radikal kararlar alındığını, sözgelimi Kuvvet Komutanlıklarının sivil otoriteye bağlılığı konusunda önemi adımlar atıldığını, askeri tesislere artık başörtülü girilebildiğini vs. söyledi ancak o mekânlarda hala başörtülü çalışılamadığını ifade ederek, insan hakları konusunda önemli mesafeler alınsa da hala birtakım eksikliklerin mevcut olduğunu belirtti.

Toplumda yaşanan sorunlar konusunda “ilkeli tavır sahibi olmanın” önemine dikkat çeken Kayacan, Türkiye’yi yönetenlere benimsenen hüsn-ü zannın yanında, her yaptıklarında hikmet olmayabileceğini, bu nedenle yönetenlere karşı da hakkı-sabrı tavsiye farzının ihmal edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarına değinen Kayacan, bunun bazen FETÖ bazen PKK bazen de DAİŞ olarak karşımıza çıktığını, bunların hemen hemen eş zamanlı saldırılarda bulunmalarının, bunların tek merkezden (Amerika) harekete geçirildiği izlenimi verdiğini, mazlum milletlerin haklarına gücü oranında sahip çıkan Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın (RTE), gayr-ı meşru yollarla iktidardan uzaklaştırılmaya çalışıldığını ancak halkın ona sahip çıkmasının, kurulan tuzakların boşa çıkarılmasında önemli paya sahip olduğunu söyledi.

Programa katılan dinleyicilerin katkıları, sorular bölümü ve haftaya aynı gün ve saatte Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın “İslami Şahsiyetin İnşası” adlı kitabının değerlendirileceğinin duyurulmasının ardından program sona erdi.

m.-kayacan-turkiye-ve-dunya-gundemi2.jpg

HABERE YORUM KAT