1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “Mü’min Kadın”ın 2. Baskısı Yayınlandı
“Mü’min Kadın”ın 2. Baskısı Yayınlandı

“Mü’min Kadın”ın 2. Baskısı Yayınlandı

Hülya Şekerci tarafından kaleme alınan ve kısa sürede baskısı biten "Mü'min Kadın" adlı çalışmanın 2. Baskısı yapıldı.

20 Şubat 2012 Pazartesi 12:45A+A-

Ekin Yayınları tarafından yayınlanan “Kur’an ve Hayat Ekseninde Mü’min Kadın” adlı kitabın 2. Baskısı çıktı.

Hülya Şekerci'nin kaleme aldığı kitap, mü’min kadın algısını Kur'an merkezli bir analize tabi tutuyor.

200 sayfa kalınlığındaki kitap, dört bölümden oluşuyor:

"Kadın Sorununa Yaklaşımda Perspektif" başlıklı birinci bölümde Kur'an'ın cahilî kadın anlayışını ıslahı, ataerkil düşüncenin İslami ilimlere sızması, siyer ve hadis kaynaklarında ezber bozan rivayetler, kadın-erkek farklılığı ve cinsiyetçilik, kadınla ilgili ayetlere parçacı yaklaşım, Kur'an dili ve kadın, kadın ve erkeğin birlikte vurgulandığı ayetler gibi konular işleniyor.

"Toplumsal Hayatta Mümin Kadın" başlığını taşıyan ikinci bölümde kadının sosyalleşmesi, takva elbisesi olarak tesettür, yozlaşmanın örtülü yansımaları, kadın-erkek ilişkilerinde iffet, anne-baba ilişkilerinde vahyî ölçü, Müslüman kadının eğitim sorunu irdeleniyor.

"Kur'an ve Kadın" başlıklı üçüncü bölümde ise kadınla ilgili ayetlere yaklaşımda modernist tutum ve tarihselcilik, nikâh, çok kadınla evlilik, erkeğin yöneticiliği, kocaya itaat, nüşuz ve kadının dövülmesi, boşanma, miras, kadının şahitliği, cariyeliğin mantığı ve kölelik gibi konular masaya yatırılıyor.

"İslami Mücadelede Kadın" başlıklı dördüncü ve son bölümde ise kadının İslami mücadeledeki yeri, evlilik hayatı ve annelik sorumluluğunun mücadele hayatına yansımaları, “kadın hakları” söylemi gibi konular işleniyor.

İffet ve takvayı kuşanmış mümin kadınların, mümin erkeklerle beraber çağa yapacakları tanıklıkla yaşanan sorunların çözüm bulacağına dikkat çeken Hülya Şekerci'nin kitabının yeni baskısının hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Sipariş İçin: 0212 524 10 28  [email protected]

HAKSÖZ-HABER

mumin-kadin_hulya-sekerci.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum