1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Muhammed Ali'nin Namazını Sedat Yenigün'ün Arkadaşı İmam Şakir Kıldıracak!
Muhammed Ali'nin Namazını Sedat Yenigün'ün Arkadaşı İmam Şakir Kıldıracak!

Muhammed Ali'nin Namazını Sedat Yenigün'ün Arkadaşı İmam Şakir Kıldıracak!

Muhammed Ali’nin cenaze namazını aynı zamanda şehit Sedat Yenigün'ün arkadaşı olan ABD’deki Müslüman toplumun liderlerinden İmam Zaid Şakir kıldıracak.

06 Haziran 2016 Pazartesi 14:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

74 yaşında hayatını kaybeden boksun efsanevi ismi Muhammed Ali’nin cenaze namazını kendisi gibi sonradan İslam’ı seçen ABD’deki Müslüman toplumun liderlerinden İmam Zaid Şakir kıldıracak.

Aile sözcüsü Bob Gunnell'in yaptığı açıklamaya göre, cenaze töreni Ali'nin yıllar önce bizzat planladığı şekilde, doğduğu ve yetiştiği Kentucky eyaletinin Louisville kentinde yapılacak. Gunnell, dünyanın dört bir yanından binlerce insanın katılması beklenen cenaze töreninin herkese açık olacağını belirtti.

İmam Zaid Shakir, pek bilinmese de Şehid Sedat Yenigün’ün arkadaşı. Yenigün’ün şehadetinden sonra şehidin evine taziye ziyaretinde de bulunmuş olan Shakir geçtiğimiz yıllarda İstanbul’a geldiğinde eski arkadaşına bir vefa borcu olarak Yenigün ailesini tekrar ziyaret etmişti.

Yenigün Adana’da görüşüp tanıştığı Shakir ile ilgili 19 Ekim 1979 tarihli İslami Hareket Dergisi’nin 4. sayfasında Mehmet Mengüç Yenigün müstearıyla “Amerikalı Müslüman Zenciden  Bokkasa’ya” isimli bir makale de yazmıştı.

yenigun.jpg

zaid1-001.jpgzaid.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum