1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Marşlarını Mısır ve Suriye İçin Söylediler (FOTO)
Marşlarını Mısır ve Suriye İçin Söylediler (FOTO)

Marşlarını Mısır ve Suriye İçin Söylediler (FOTO)

Grup Yürüyüş’ün Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimizle dayanışma konseri coşkulu bir katılımla gerçekleşti.

07 Temmuz 2013 Pazar 19:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Başta Suriye intifadası olmak üzere Ortadoğu’daki halk ayaklanmalarına ithafen yaptığı şarkı ve marşları “Hurriyya” adlı üçüncü albümüyle dinleyicilerine ulaştıran Grup Yürüyüş, Fatih Saraçhane Parkı’nda bir konser verdi.

Suriye’de Baas rejiminin sergilediği vahşete karşı Suriye direnişiyle dayanışmak ve Mısır’da Mursi’nin askerî darbeyle düşürülmesine karşı ayaklanan Müslüman Kardeşleri selamlamak amacıyla düzenlenen konser coşkuyla izlendi.

Kur’an-ı Kerim ve mealinin İsmail Okur ve Murat Yürükoğulları tarafından okunmasıyla başlayan programda konserin hemen öncesinde Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, Mısır’daki gelişmeler hakkında kısa bir konuşma yaptı. Taksim Gezi Parkı sürecinin Mısır’a taşındığına vurgu yapan Alpay, Mursi’ye ve Müslüman Kardeşlere yönelik darbenin İsrail’den Batılı ülkelere kadar İslam düşmanı tüm unsurlar tarafından desteklendiğini ifade etti. Ayrıca gazeteci kılığında karşımıza çıkan bazı Şebbihaların Suriye’deki Müslüman kardeşlerimizin direnişini kirlettikleri gibi bazılarının da bugünlerde Mübarek rejiminin Baltacıları gibi askeri darbeyi meşrulaştırmak için Mursi’yi ve İslami hareketleri kötülemeye giriştiklerini hatırlattı. Konuşmasının devamında Alpay “Mısır halkı ABD, AB ve Suudi Arabistan tarafından açıkça desteklenen askeri darbeye karşı sabır ve namazla Allah’tan yardım diliyor ve meydanlarda izzet ve şerefle direniyor” dedi. Alpay, Grup Yürüyüş’ün Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimiz için dayanışma konseri vermesinin önemine de dikkat çekti.

Özgür-Der mensubu hanımların Suriye halkı yararına yiyecek kermesi açtığı etkinlikte konserin yapıldığı alan Özgür Suriye, Mısır ve Tevhid bayraklarıyla donatıldı ve parkın birçok noktasına Suriye direnişi, şehitler ve Mısır’daki darbeyle ilgili pankartlar asıldı.

Grup Yürüyüş, konserinde eski albümlerinden sevilen şarkılarının yanı sıra yeni albümü “Hurriyya”dan da birçok eseri seslendirdi. Yanı sıra Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı “Ağaç Kurdu”nu dinleyicilerin yoğun isteği üzerine iki defa seslendiren Grup Yürüyüş, “Yalla İrhal Ya Beşşar”ı da yine coşkulu katılım dolayısıyla iki kere söyledi.

Başta Suriye olmak üzere İslam coğrafyasındaki tüm şehitlerin selamlandığı konserde Grup Yürüyüş, sözlerini Seyyid Kutub’un yazdığı “Ahi Ente Hurrun” adlı neşidi de Mısırlı Müslüman Kardeşlere ithafen seslendirdi. Şair Ali Emre’nin Özgür Suriye Şiirini okuduğu konser “İntifada” marşı ile sona erdi. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

grup-yuruyus_misir-suriye-konseri_sarachane2013-01.jpg

grup-yuruyus_misir-suriye-konseri_sarachane2013-09.jpg

DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum