1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Marmaris kundakçısının babası: "Alkol aldığında canavara dönüşüyordu"
Marmaris kundakçısının babası: "Alkol aldığında canavara dönüşüyordu"

Marmaris kundakçısının babası: "Alkol aldığında canavara dönüşüyordu"

Orman yangınlarının gerçek faili: Alkol

26 Haziran 2022 Pazar 14:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz yazdan bu yana Türkiye’nin öncelikli konularının başında orman yangınları geliyor. Türkiye'de 2008 ila 2020'de her yıl ortalama 20 bin 760 hektarlık alan yanarken, 2021'in ocak ile ağustos ayları arasında kül olan ormanlık alan 177 bin 476 hektara ulaştı.

Orman yangınları sebebiyle geçtiğimiz sene yaz ayları belirli tartışmalarla geçti. Muhalefet iktidarı sorumsuzlukla suçlarken çeşitli kanuni düzenlemeler hayata geçirildi. Bunun yanında yangınla mücadele yolunda yangın söndürme uçaklarının yetersizliği büyük tartışmalara sebep oldu.

Orman yangınlarının faili noktasında ise PKK benzeri vahşet örgütleri iddialar arasında konuşulurken bir tek geçtiğimiz yaz değil her zaman orman yangınlarının bir numaralı sebebi olan alkol tüketimi bir şekilde göz ardı edildi.

Ormanlık alanlarla alkol tüketenlerin çıkarttıkları yangınlar üzerinden alkol alışkanlığının gerçek bir sorun olduğunu tartışmayanlar topu başka yerlere atmaya devam etsin en son Marmaris’te çıkan yangında da yine esas sorumlunun alkol olduğu anlaşıldı.

Kundakçı Sacit Ayhan Marmaris’te üç ayrı noktayı beş dakika arayla ateşe verdi. Motosikletiyle ilk noktaya gitti, sigara izmaritiyle ateşe verdikten sonra buradan ayrıldı ve yaklaşık 1 buçuk kilometre ilerleyip orada da başka bir noktayı ateşe verdi.

Kundakçının son hedefi ise deniz kıyısında bir koy oldu. Yangın buradan yayıldı, kundakçı ise motosikletiyle koyun karşı tarafına çalılıkların olduğu noktasına gitti, motosikletini park etti, çalılıkların arasında uyumaya başladı. Onu arayan Jandarma ekipleri motosikletini görünce yakaladı.

Kundaklama olayını duyan babası ise oğluna tepkili. Baba Kadir Ayhan, oğlunun alkol aldığında adeta bir canavara dönüştüğünü söyleyerek herkesten özür diledi…

Alkol tüketimi şiddetten orman yangınlarına kadar çok geniş bir sorunlar silsilesinin başlangıç noktası. Alkolü “modernleşme” yolunda ön kabul olarak değerlendiren laik-seküler kesim ise ucuz numaralarla tartışmaların odağına alkolü değil başka siyasi sebepleri yerleştirmek istiyor. Ormanların kül olmaması için alkol tüketimine dair çok esaslı bir mücadele programı oluşturulması gerekiyor!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum