1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Lafla yürümeyen gemi hamasetle denizin dibini boylar!
Lafla yürümeyen gemi hamasetle denizin dibini boylar!

Lafla yürümeyen gemi hamasetle denizin dibini boylar!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin bugün gerçekleştirilen MYK'si sonrası açıklamalarda bulundu ancak hangi soruna nasıl bir çare önerdiği meçhul!

25 Kasım 2021 Perşembe 18:17A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyaset üretme biçimi her zaman tartışma konusu olmuştur. Ne anlatmak istediği konusunda söylem ve demeçleriyle soru işaretleri oluşturan Devlet Bahçeli’nin çoğu zaman kullandığı bir taktiği var.

Türkiye’nin içerisinden geçtiği ekonomik darboğaz herkesin birinci gündem maddesi. İktidarı desteklesin veya muhalefeti desteklesin fark etmiyor tüm Türkiyeliler dolar kurundaki dalgalanma ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışını konuşuyor.

Yetkili ağızlardan yaşananlara dair izah edici bir açıklama duymak mümkün değil! Gerçi yapılan açıklamaları duyunca keşke hiçbir şey söylemeseler demeden de edemiyoruz!

Hükümetten yapılan açıklamalar üzüntü vericiyken coşkulu bir açıklama tam beklenen adresten iktidarın ittifak ortağı MHP’den geldi. Sağcı-milliyetçi siyasi konumlanışın en iyi bildiği işlerden birisi amiyane tabirle “gaz” vermektir. İnsanların içinde bulundukları problemden uzaklaştırmak için kültürel, siyasi olarak oluşturulan yerli milli atmosferden faydalanmaya çalışmak işin özünde onları kandırmaya çalışmaktır.

İşte tam bu aşamada Devlet Bahçeli’nin “taktiği” devreye giriyor. Hamaset pompalayarak yaşanılan şey neyse onun etkilerini bir an için bile olsa unutturmaya çalışmak için Devlet Bahçeli döviz kuru ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışından değil sanki 1. Dünya Harbi’nden bahsediyor:

“Ülkemizin bugünkü gerçek meselesi ekonomiyi çoktan aşmıştır. Varoluş, yok oluş noktasında kilitlenmiştir. Tehdit saçan gelişmeler sonrası devlet, milleti ile kenetlenmiştir ve dik duruş göstermiştir.

Canlı döviz bombalarına, faiz ve rant lobilerine sonu sefa da, cefa da olsa eyvallah etmedik, eyvallah etmeyeceğiz. Döviz kuru ile kurulmadık, öyle de devrilmeyeceğiz.

Türkiye'yi küstahça dize getirmek için Mavi Vatan'dan, Doğu Akdeniz'den vazgeçmemizi istemektedirler.

Toplumsal huzursuzluğu kamçılayan odakların ateşle oynadığı abartılı bir tespit değildir. Ülkenin gerçek meselesi ekonomiyi çoktan aşmıştır.

Milli duruş dik durmuştur. Faiz rant çıkar lobilerine eyvallah etmeyeceğiz.

Kur, faiz, fiyatlar düzeyindeki dengesizlikleri ülkemize silah gibi kullanan muhalefet partileri tarihi bir hataya düşmüştür.

Genel seçimler 2023 yılının haziran ayında yapılacak. Hainlerle hesaplaşma o tarihte olacaktır.”

Gerçek meselemizin ekonomi olmadığını söyleyen Devlet Bahçeli “hainlerle” hesaplaşma takvimini de açıklamış. Varoluştan ve yok oluştan bahseden Bahçeli lafla peynir gemisinin yürümediğini pekala biliyor! Hamasetle rotasını tayin etmeye çalıştığı geminin denizin dibini boylaması halinde nasıl bir “milli duruş” takınacağını da hepimiz göreceğiz!

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum