1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu tavsiyeleri verirken nereden ilham alıyorsunuz?
Bu tavsiyeleri verirken nereden ilham alıyorsunuz?

Bu tavsiyeleri verirken nereden ilham alıyorsunuz?

AK Parti Milletvekili olan bazı isimlerin açıklamaları gidişatı izah etmek bir yana gerilimi artırıyor!

24 Kasım 2021 Çarşamba 19:11A+A-

HAKSÖZ HABER

Cari hükümetin politika ve söylem üretmede yaşadığı sorunların herkes farkında. Üzülerek belirtiyoruz ki bunca para harcanmasına rağmen başarılı olduğu konuları dahi topluma anlatmakta zorluk çekiyor AK Parti!

Artık bunun eleştirisini yapmak da çok fazla bir şey ifade etmiyor zira AK Partili isimler dahi bundan şikayetçi! Peki, iktidarın uzun yıllar boyunca karşılaştığı sorunları aşmakta gösterdiği mahareti kaybetmesi neyle izah edilebilir?

İstişari zeminlerin kaybedilip kişi merkezli siyasetin egemen hale gelmesi politika ve söylem üretme kabiliyetinde kısırlaşmayı beraberinde getiriyor şüphesiz. Siyaset üretme tarzında yaşanan değişimin sebepleri hakkında farklı görüşler öne sürülebilir. Siyasetin kendisi oldukça yıpratıcı bir şeyken bu konuda herkesin bir miktar kabahati olduğunu kabul etmesi gerekiyor herhalde…

Netice olarak bugün içinde bulunduğumuz durum toplumu idare edenlerin karşılaşılan problemler karşısında çare üretmekten ziyade çözümsüzlüğü derinleştirdikleri bir vasat çıkartıyor karşımıza!

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir “Ben her zaman şunu söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim Cumhur İttifakı olarak. Belki soğan ekmek yiyeceğiz günlerce, aylarca, belki yiyeceğiz ama güvenliğimizden asla kimseye taviz vermeyeceğiz.” sözleriyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığının 2022 yılı bütçe görüşmelerinde gelen itirazlara cevap verdi.

Konya’nın yerel bir televizyon kanalında TL’nin dolar karşısındaki değer kaybına ve artan gıda fiyatlarına ilişkin konuşan AK Parti Milletvekili Halil Etyemez yaşanan krizi dış güçler ile izah ederken devamında şunları dile getiriyor: Çok net söylüyoruz. Ülkede yokluk denen bir şey yok. Her şeyde bolluk ortada. Ama birileri para kazanacak diye olayı manipüle ederek buradan bir kargaşa çıkartmanın hesabını yapıyorlar. 

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı'nın düzenlediği halkla buluşma toplantılarına katılan Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ temel yaşam ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışları hakkında konuşurken Suriye’deki “kargaşanın” Türkiye’de de çıkartılmaya çalışıldığını iddia ederek “Suriyelilerin gidecek yeri var ama bizim yok! Öncelikli olan vatandır!” dedikten sonra şu tavsiyelerde bulunuyor: Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil. Biber alacağız, 3 tane alırız 1 kilo alacağımıza.  Bunlara, bu fırsatçılara tefecilere, vicdansızlara bu fırsatı vermeyelim derim ben.

Soğan ekmek tavsiyesinde bulunan mı dersin ne kadar et alacağımızı söyleyen mi? Kış günü sebzelerin besin değerlerini hesap edecek kadar ince düşünen(!) milletvekilleri keşke verdikleri tavsiyelerle var olan toplumsal gerginliği daha fazla artırdıklarının da farkında olsalar!

HABERE YORUM KAT

12 Yorum