1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kuş Misali.. (FOTOĞRAFYA)
Kuş Misali.. (FOTOĞRAFYA)

Kuş Misali.. (FOTOĞRAFYA)

Murat Kurt / Haksöz Haber

18 Ocak 2015 Pazar 02:30A+A-

Tonlarca ağırlıkta olan uçaklar, bugünkü teknoloji sayesinde ileri düzeylere gelse bile yine taklitten öte gidememişlerdir. Batı’da çıkan bilimsel makalelerde bile "Aeorodinamik bir harika olan kuşla kıyaslandığı zaman en gelişmiş hava aracı bile sadece kabataslak bir kopyadan öteye geçmez“ denilmektedir.

Bindiğimiz uçaklara hayretle bakıp hatta "kuş misali uçuyoruz“ derken genelde o kuşlara bakışımız çok sıradan oluyor. Oysa "motorsuz" havalanabilen ve havada asılı kalıp uçuşuna istediği dalda ara verebilen bu "uçak"lar teknoloji olarak insanın taklit ettiklerinden daha ileri düzeydedirler. Hiç inerken ya da kalkarken bir kuşun infilak ettiği görülmüş müdür?

Allah bize bir hatırlatmada bulunur:

"Peki, (hakkı inkar edenler), göğün ortasında, boşlukta, (Allah'ın yarattığı yasalara uyarak) uçup duran kuşlara bakıp düşünmüyorlar mı hiç? Elbette, Allah'tan başka kimse yok, onları yukarıda tutan. Şüphesiz bunda inanmaya eğilim duyanlar için çıkarılacak dersler var!“ Nahl 79

Fotoğraf’a gelecek olursak, bu kare cep telefonu ile çekilmiştir. Uçağın önünde bir kuşun olması fotoğrafı çekmeme neden olmuştur.

mkurt-fotografya-20150118-k.jpg

Fotoğrafı Büyütmek İçin Üzerine Tıklayın...

HABERE YORUM KAT

3 Yorum