1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Köpek lobisi harekete geçmiş! İnsanların parçalanması umurlarında değil! 
Köpek lobisi harekete geçmiş! İnsanların parçalanması umurlarında değil! 

Köpek lobisi harekete geçmiş! İnsanların parçalanması umurlarında değil! 

AK Parti’nin hazırladığı kanun değişikliği köpek lobisinin hedefinde!

22 Mayıs 2024 Çarşamba 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin gündemini yıllardır meşgul eden ve can kayıplarına sebep olan sokak köpekleri hakkında gerekli adımlar bir türlü atılmıyor. İnsanların can güvenliğini tehdit eden köpeklerin varlığının “köpek lobisi” tarafından tartışılması dahi imkansız hale getiriliyor.

AK Parti ise nihayet harekete geçerek bir takım düzenlemeler yapma gereği duydu. AK Parti, artan sokak hayvanı saldırıları üzerine Hayvan Hakları Kanunu'nda değişiklik yaparak sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulmasını gündeme aldı. İngiltere, İtalya ve Portekiz'de uygulanan yöntemi örnek alan parti, kanun teklifini Meclis kapanmadan yasalaştırmayı hedefliyor.

AK Parti’nin attığı bu adım ise hemen köpek lobisi tarafından hedef alındı. Sosyal mecralarda örgütlenen köpekseverler insan hayatını hiçe sayarak düzenlemenin gerçekleşmemesi için imza kampanyası başlattılar.

İnsanların parçalanması umurunda olmayan lobilerin başlattıkları girişimler iktidarı yolundan döndürmemeleri ve sokak köpekleri konusunda gerekli adımlar acilen atılmalı. Başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere insan hayatına kast eden bu deliliğe bir son verilmeli! 

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum