1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti iktidarı köpek lobisi karşısında da mağlup oldu!
AK Parti iktidarı köpek lobisi karşısında da mağlup oldu!

AK Parti iktidarı köpek lobisi karşısında da mağlup oldu!

Türkiye’nin dört bir yanında sokak köpeklerinin yaşattığı mağduriyetler gündem olurken gerekli adımlar ise ısrarla atılmıyor!

16 Nisan 2024 Salı 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’nin sorunları üzerine konuşmayı imkansız hale getiren çevreler yüzünden bir çok mesele doğru düzgün tartışılamıyor bile. Sokak köpekleri üzerinden yaşananlar buna dört dörtlük bir örnek sunuyor.

Genci yaşlısıyla toplumun çok geniş bir kesimi sokak köpekleri hakkında acil bir düzenleme istiyor. Sayıları arttığı için insan yaşamına tehdit oluşturan sokak köpekleri hiç değilse tedirgin edici varlıklarıyla özellikle büyükşehirlerde zaten zor olan yaşam şartlarını iyice zorlaştırıyor. Türkiye’nin dört bir yanında sokak köpeklerinin yaşattığı mağduriyetler gündem olurken gerekli adımlar ise ısrarla atılmıyor!

Adana’da köpeklerin kovaladığı genç kız korkuyla yola atlayınca otomobilin çarpması sonucu havaya uçtu. Ağır yaralanan mağdur hastaneye kaldırıldı. Bayramın 3. günü de 4 yaşındaki bir kız çocuğu köpek ısırması sonucu yaralanarak hastanede tedavi altına alınmıştı.

Adana’da yaşananlar sokak köpeklerinin sebep olduğu mağduriyetlerin tekrar gündem olmasına sebep olurken iktidar ise herkesin beklediği adımları atmamakta ısrar ediyor. Yerel seçimlerde yaşadığı mağlubiyetin özeleştirisini yapması beklenen hükümet anlaşılan o ki köpek lobisi karşısında da mağlup oldu!

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum