1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Esir Rus pilot: "Kontrol edilemeyen bombaları daha çok kişiyi öldürmek için kullanıyoruz"
Esir Rus pilot: "Kontrol edilemeyen bombaları daha çok kişiyi öldürmek için kullanıyoruz"

Esir Rus pilot: "Kontrol edilemeyen bombaları daha çok kişiyi öldürmek için kullanıyoruz"

Ukrayna'da uçağı düşürülen savaş suçlusu Rus pilot yaptıkları katliamlara dair açıklamalarda bulundu. Esir düşen ve gün yüzü görmemesi talep edilen Rus pilot "sivilleri katletmek için kontrolsüz bombalar" kullandıklarını itiraf etti.

12 Mart 2022 Cumartesi 17:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukraynalı askerler tarafından düşürülen bir Rus savaş uçağının esir alınan birinci sınıf pilotu Aleksandır Krasnayarzev, sivil alanları vurduklarını itiraf etti. Uçağının düşürülmesi ile esir düşen katil pilot meslektaşlarına seslendi, "Çocukları ve kadınları öldürmeyin."

Suriye'de on binlerce sivili kasıtlı hedef alan Rus pilotların uçaklarının Ukrayna'da düşürülmesi birçok yerde sevinçle karşılanıyor. 

Askeri dedikleri alanların sivil hedefler olduğunu bilmediğini iddia eden Rus pilot, "Bilmiyorduk" yalanına sarıldı. 

Ukrayna topraklarında savaş amaçlı uçuşlarda yer aldığını ifade eden Krasnayarzev, "Üç kere uçuş gerçekleştirdim üçüncüsünde vuruldum. Bize askeri alanlar üzerine çalıştığımız söylendi, ancak verilen koordinatların Çernigov'da sivil yerleşim yerlerine ait olduğu çıktı. Öte yandan biz kontrol edilemeyen bombalar kullanıyoruz, daha fazla can kaybına ulaşabilmek için. Hava saldırılarımız sonrasında yerleşim yerlerinin yerle bir edildiğini kendi gözümle gördüm." dedi.

Açıklamasının devamında "Mariupol şehrinde çocuk hastanesi vuruldu" diyen Rus pilot, meslektaşlarına da şu sözlerle seslendi: "Rus askerlerine sesleniyorum. Ukrayna karşısında savaşa girmeyin. Çocukları ve kadınları öldürmeyin."

HABERE YORUM KAT