1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Kısas’ta bizim için hayat var, Onlar için değil!
Kısas’ta bizim için hayat var, Onlar için değil!

Kısas’ta bizim için hayat var, Onlar için değil!

İslam Dini çocukluğundan itibaren kendisinin eğitmediği, kendi tornasından geçirmediği, bilinçlendirip terbiye etmediği, hayata Müslümanca bakış açısı kazandırmadığı hiç kimseyi İslam Şeriatı adına cezalandıramaz.

21 Mart 2021 Pazar 05:48A+A-

Mehmet Göktaş / Doğru Haber gazetesi

 “Kısas’ta hayat vardır!” bunda zerre kadar şüphemiz yoktur, âmennâ, başımızın gözümüzün üstündedir!

Fakat muhterem hocalarım unutmayalım, “kısasta bizim için hayat vardır” onlar için değil!

Gayri İslami sistemlerin, kapitalist ve materyalist felsefe ve hayat tarzlarının yetiştirdiği, sonra kapıp koy verdiği azgınları, sapkınları, katilleri, suç makinalarını Aziz İslam’ın Şeriatı adına cezalandırılması düşüncesini asla kabul etmiyoruz!

Hangi sıfatla bir arada bulundukları bilinmeyen, daha da önemlisi bunun sorgulanmasının bile suç olduğu iğrenç ve sapkın birliktelikler cinayetle, intiharla neticelenecek, sonra bunların önlenmesi için bazılarımız tarafından “kısas” gündeme getirilecek, sanki kendilerinden böyle bir şey isteniyormuş gibi.

Bırakın, sapkın rejimler kendi pisliklerini kendiler temizlesin, bize mi düştü?

Her şeyden önce Aziz İslam Şeriatı hiçbir rejimin sopası değildir, gayri İslami hayat süren bir toplumun kırbacı değildir! Hiç kimsenin İslam Şeriatını böyle göstermeye hakkı yoktur!

İslam Dini çocukluğundan itibaren kendisinin eğitmediği, kendi tornasından geçirmediği, bilinçlendirip terbiye etmediği, hayata Müslümanca bakış açısı kazandırmadığı hiç kimseyi İslam Şeriatı adına cezalandıramaz.

Evet, bütün peygamberler insanlığı görünür görünmez her türlü pislikten arındırmak için gelmişlerdir. Kalplerini, beyinlerini, düşüncelerini, bedenlerini, evlerini, yaşadığı mekânları, mallarını, kazançlarını görünür görünmez bütün pisliklerden arındırıp pırıl pırıl etmek için gönderilmişler ve bunun mücadelesini vermişlerdir.

Bununla beraber İslam Dini ve Şeriatı hiçbir belediyenin temizlik ihalelerini üstlenen taşeron bir temizlik firması değildir.

Evet, İslam, güzel ahlakı ulaşılması gereken en büyük zirve olarak gösterir, dinin en nihai meyvesi olarak kabul eder, kıyamet günü kişinin mizanında en ağır basacak şeyin güzel ahlak olduğunu haber verir. Pratikte de güzel ahlakın ve terbiyenin yerleşmesi için ne yapılacaksa hepsini yapar.

İslam, fertleri ve toplumları ifsad eden, ruhunu ve bedenini çürüten bütün kötülükleri yok etmeyi hedefler. İçki, uyuşturucu, kumar ve bütün kötü alışkanlıkları haram kılar, yasaklar ve bunlarla en sağlıklı ve tutarlı bir şekilde mücadele eder.

Fakat bununla beraber İslam, hiçbir rejimin, hiçbir devletin, hiçbir güç odağının Yeşilay derneği değildir, Kızılay derneği değildir!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum