1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kimse Okumazsa Ben Gider O Minarelerden Ezan Okurum"
"Kimse Okumazsa Ben Gider O Minarelerden Ezan Okurum"

"Kimse Okumazsa Ben Gider O Minarelerden Ezan Okurum"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Dağlıca Camisi'nde yeniden ezan okunmaya başlanmasıyla ilgili, "Hiç kimse okumazsa ben gider o minarelerden ezan okumaya devam ederim" dedi.

05 Kasım 2015 Perşembe 13:46A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hakkari'de yürütülen "Şehit Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Operasyonu"nun ardından Dağlıca Camisi'nde ezanın yeniden okunmaya başlanmasına ilişkin, "Hiç kimse okumazsa ben kendim gider o minarelerden ezan okumaya devam ederim inşallah" dedi. 

Görmez, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Kastamonu'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakkari'de yürütülen operasyonların ardından uzun süredir Dağlıca Camisi'nde okunmayan ezanın yeniden okunmaya başlanmasına ilişkin soru üzerine Görmez, ezanın istiklalin ve bağımsızlığın simgesi olduğunu söyledi.

Görmez, şöyle konuştu:

"Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' der merhum Akif İstiklal Marşımızın bir beytinde. Dolayısıyla hiçbir karış toprak, hiçbir zaman ve hiçbir saniye ezansız kalmayacak inşallah. Bu son hadiselerde tabii ki pek çok camimiz zarar gördü. Pek çok camide ibadet güvenliği tehlikeye girdi, ancak bütün bunlar geçicidir."

Söz konusu bölgelerin Anadolu'da ilk ezanın okunduğu yerler olduğuna işaret eden Görmez, "Orada yaşayan insanlar da bir saniye ezansız, ibadetsiz, camisiz yapamazlar. Hem Cizre'de hem Sur ilçesinde hem Nusaybin'de muhtelif yerlerde maalesef yaklaşık 1 ay, 1,5 ay bazı camilerimiz sabah namaza açılamadı, ezanlar okunamadı" dedi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her hal ve şart altında ülkenin her tarafında, en küçük, bir karış toprağında bile ezanı ertelemenin mümkün olmadığını dile getiren Görmez, "Bir saniye bile ertelememiz mümkün değil. Hiç kimse okumazsa ben kendim gider o minarelerden ezan okumaya devam ederim inşallah" diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT