1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Kardavi: "Hizbullah Hakkında Yanılmışım!"
Kardavi: Hizbullah Hakkında Yanılmışım!

Kardavi: "Hizbullah Hakkında Yanılmışım!"

Yusuf el-Kardavi, Hizbullah konusunda yanıldığını itiraf etti ve "Onlar Hizbullah değil Hizbuşşeytan" dedi.

11 Haziran 2013 Salı 16:02A+A-
Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Kardavi, El Arabiya Televizyonuna verdiği röportajda, Hizbullah konusunda yanıldığını itiraf etti ve "Onlar Hizbullah değil Hizbuşşeytan" dedi.
 
El Arabiya televizyonuna konuşan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf El Kardavi, sert çıkış yaptı. 
 
Bugüne kadar Hizbullah'ı savunduğunu ama artık bakışının değiştiğini söyleyen Kardavi, "Ben bugüne kadar hep Hizbullah'ı savundum, onların arkasında durdum çünkü Hizbullah, İsrail'e karşı savaşıyordu, İsrail'in düşmanıydı, bu yüzden Hizbullah'ı savundum. Ben Hizbullah'ın arkasında dururken Suudi Arabistanlı din adamlarını karşıma aldım. Onlar benim gibi düşünmüyorlardı çok önemli din alimleri beni defalarca Hizbullah konusunda uyardılar onlara destek olmamam gerektiğini söylediler" dedi. 
 
O DİN ADAMLARI HAKLIYMIŞ
 
Kardavi yanılgıya düştüğünü şu sözlerle anlattı: "Hizbullah'ın politikasının islamı bölmek olduğunu çok tehlikeli bir ideoloji güttüklerini söylediler, ben ise tüm bu söylemlere ve uyarılara karşı durdum ve Hizbullah'ın yanında yer aldım ama şimdi bakıyorum ki o din alimleri haklıymış onlar Hizbullah konusunda benden çok daha fazla bilgiliymiş bunu anlıyorum. Ben her şey göründüğü gibi zannettim, islamın bütünlüğünü sağlamak adına ayrım yapmamak adına Hizbullah'ı savundum, Hizbullah İsrail'e karşı savaşırken ben nasıl olur da İsrail'den yana taraf olurdum bunu yapmadım elbette ama şimdi görüyoruzki o Hizbullah Suriye'de müslüman kardeşlerimizi öldürüyor."
 
HİZBULLAH DEĞİL HİZBULŞEYTAN'DIR
 
Hizbullah'ı sert dille eleştiren Kardavi, "Ben şimdiye kadar Hizbullah için hep "onlar da bizim müslüman kardeşlerimiz" diyordum ama gördüm ki değillermiş. Suriye'de müslüman halklara karşı savaşıyorlar onlar Hizbullah değil Hizbulşeytan'dır, şeytanın ordusudur, şeytan artık onları avlamış ve onlar artık Allah'ın birliğine değil şeytana hizmet eder hale gelmişler" dedi.
 
(Mustafa Taha Dağlı / Haber 7)
 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum