1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İzin verse uyuşturucu baronu vermese çiftçi düşmanı!
İzin verse uyuşturucu baronu vermese çiftçi düşmanı!

İzin verse uyuşturucu baronu vermese çiftçi düşmanı!

Taliban’ın haşhaş ekimini yasaklaması Batı da nasıl karşılık buldu?

06 Nisan 2022 Çarşamba 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Batılı ülkeler Taliban’ı kötülemek için elinden geleni yaparken dezenformasyon konusunda en büyük madde başlığı Afganistan’da uyuşturucu üretimi oldu. Birbiriyle çelişen ifadeler kullanarak dünyada en çok eroin üretilen ülkesi Afganistan’da bu işin sorumlusu Taliban ilan edildi!

Gerçekte ise Taliban iktidara geldiği ilk dönem olan 2000’lerin başında da uyuşturucu üretimini yasaklamış ve bu konuda BM dahi Taliban’a teşekkür etmişti. Sene 2021 olduğunda Taliban yine iktidara geldi. Arada kalan işgal döneminde işbirlikçi hükümetler eliyle gerçekleştirilen yolsuzlukların başında uyuşturucu ticareti geldi.

ABD’de bu süreçte uyuşturucunun Afganistan’dan başlayarak dolaşıma sokulmasına izin verdi. Zaten ülkeyi sözde iktidarlar eliyle yönetmeye çalışan ABD ve Batılı ortaklarıydı!

Taliban iktidara gelir gelmez uyuşturucu üretiminin yasaklanması için her şeyin yapılacağını vaat etmişti. Sözünü tuttu ve uyuşturucunun hammaddesi olan haşhaş üretimi yasaklandı. Daha önce Taliban’ın uyuşturucu ticareti yapmak ve bu işten para kazanmakla itham eden Batı medyası ise şimdi haşhaş üretiminden geçinen çiftçilerin hakkının peşine düşmüş!

Artık bu kadarına çifte standart bile denmez! Taliban düşmanlığı sebebiyle ne yapacağını bilmeyen DW Türkçe saçmalıkta sınır tanımamış! Bu kadar büyük bir tenakuz aklı başında birinden çıkmaz! Acaba bu haberi de madde bağımlıları mı yaptı?

DW'nin söz konusu içeriği:

 

basliksiz-090.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum