1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İstanbul’daki Filistinli Esirlere Moral Gecesi
İstanbul’daki Filistinli Esirlere Moral Gecesi

İstanbul’daki Filistinli Esirlere Moral Gecesi

Grup Yürüyüş, dün akşam İstanbul’da bulunan Filistinli eski esirler için düzenlenen özel bir moral gecesine katıldı.

18 Ekim 2012 Perşembe 11:52A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gazze’de İslami Direniş Hareketi HAMAS’ın 5 yıl boyunca esir tuttuğu İsrail askeri Gilad Şalit’e karşılık yüzlerce Filistinli tutsağı özgürleştirdiği zafer anlaşmasının ardından bir yıl geçti.

Esir takası zaferinde özgürleşen tutsaklar arasında bulunan ve tamamı müebbetlik olan 42 esir sürgüne gönderilme koşuluyla bırakılmıştı. Bunlardan 11’i Türkiye’ye gelmiş ve önce Ankara sonra İstanbul’a yerleşmişlerdi.

İstanbul’da bulunan bu tutsaklar için dün akşam Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER)’in katkılarıyla esirlerin eşleri tarafından bir moral gecesi düzenlendi. Gazze’den, Nablus’tan HAMAS’ı temsilen misafirlerin de katıldığı gecede esirler zindan günlerini anlattı. Çocuklar şiirler okudu, skeçler oynadı. Halen İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin özgürlüğü için dualar edildi.

Geceye Grup Yürüyüş de davetliydi. Arapça marşları seslendiren Grup Yürüyüş’e esirler de eşli etti. Özellikle özel istek sonucu söylenen “Yalla İrhal Ya Beşşar” şarkısına eşlik eden katılımcılar Suriye direnişinin Filistin direnişinden ayrı olmadığını ortaya koydu. Grup Yürüyüş’ün Suriye direnişinin zaferi ve Şam’ın özgürleşmesinin Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün kurtuluşu ve Filistin’in tamamen özgürleşmesini hızlandıracağı yönündeki vurgularını alkışlayan katılımcılar Mısır’daki gelişmelerden de bir hayli umutlu olduklarını belirttiler ve Suriye devriminin de başarıya ulaşması için dua ettiler.

Gece, çoğu 20 yıllık esaret yaşamasına rağmen hepsi de dik ve mücadeleye devam etme azminde olan Filistinli esirlere hediyeler takdim edilmesiyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT