1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrailli aşırılık yanlısının eşi belinde silahla geziyor
İsrailli aşırılık yanlısının eşi belinde silahla geziyor

İsrailli aşırılık yanlısının eşi belinde silahla geziyor

İşgalcinin muhtemel bakanlarının eşlerinin buluşmasına, radikal sağcı söylemleriyle tepki çeken Itamar Ben-Gvir'in eşi Ayala Ben-Gvir belinde silahla katıldı.

15 Kasım 2022 Salı 18:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Netanyahu'nun Kudüs'teki Waldorf Astoria otelinde Pazartesi düzenlenen buluşmaya, muhtemel koalisyon ortaklarının eşleri de katıldı. Toplantıya katılım sağlayan isimlerin İsrail'de kurulacak olan iktidarda yer alacak eşleri için siyasi havayı yumuşatmaya çalışan isimler arasında Ben Gvir faşistinin eşi de katıldı. Toplantıya belinde silahla katılan Ayala Ben Gvir'in pozu basınla paylaşıldı. 

Netanyahu cephesinde yer alan Ultra Ortodoks partilerden Şas'ın lideri Aryeh Deri'nin eşi Yaffa, Noam'ın lideri Avi Maoz'un eşi Galit ve Birleşik Tevrat Partisi'nin lideri Isaac Goldknopf'un eşi Rivka katılırken çok sayıda bakan adayının eşi de boy gösterdi.

Ben-Gvir'in eşi Ayala, belinde silahla etkinlikte yer almasına dair sosyal medyada paylaşılan mesajlar için, "El Halil'de yaşıyorum, 6 çocuğum var, korkunun kol gezdiği yollardan geçiyorum. Eşim, ülkede en çok tehdit edilen kişi. Evet, silah taşıyorum, buna alışın." diye cevap verdi.

İşgal edilmiş Filistin topraklarında korkuyu enselerinde hisseden Yahudilerin çocukluktan itibaren silahla ilişki içerisinde oldukları daha önce de basına defalarca yansımıştı. Ancak siyasilerin silahlı pozları işgalci için de yeni bir durum. 

Knesset üyesi Ben-Gvir de 13 Ekim'de Şeyh Cerrah mahallesinde İsrail askerleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalara katılmış ve elinde taşıdığı silahla poz vermişti. 

 

ben-gvir2.jpg

ben-gvir-4.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum