1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. İnsan olarak Hz. Peygamber (s.a.v)’in önemi
İnsan olarak Hz. Peygamber (s.a.v)’in önemi

İnsan olarak Hz. Peygamber (s.a.v)’in önemi

Hz. Muhammed (sav), her zaman ve zeminde Müslümanların birbirlerini sevmeyi, kardeş olmayı ve günümüzün -küresel dünyasında sağlıklı ilişkiler kurabilmeyi öğrendikleri- bir insan olmuştur.

24 Eylül 2020 Perşembe 14:00A+A-

Durmuş Kancı / Haksöz Haber

Günden güne insanlar arası mesafelerin açıldığı, basit bir konuda bile insanların birbirlerine sırt döner olduğu,  insan ilişkilerinde en temel davranışlardan bile uzaklaşıldığı; kavganın, bağırmanın kendine daha fazla yer bulabildiği, bin bir türlü sosyolojik kavramlarla açıklanmaya çalışılan günümüz dünyasına ve insan ilişkilerine bir hatırlatma olarak Resulullah'ın bir insan olarak davranışlarını, duruşunu tekrardan hatırlamak faydalı olacaktır.

Hz. Muhammed (s.a.v)’i Allah’ın elçisi olarak görmenin yanı sıra onu insan karakterinin mükemmel bir örneği olarak görmek de dikkat çekici ve öğreticidir. Hz. Peygamber, toplumunun ve insanlığın selameti için her şeyden önce çok çabalamış bir insandır. Onun ileri görüşlülüğü, olayları hikmetle okuma yeteneği, Allah’ın elçisi olması ile birlikte, insanların duygularına hitap etmesine ve zihinlerinden önce kalplerini kazanmasına yardımcı olmuştur.

İnsanlara karşı nazik yaklaşımı ve onların kalplerine dokunması düşmanlarının kalbini arkadaşlarından daha önce kazanmasına yol açmıştır. (Zain Maria, 2016)

Yazının devamı >>>