1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İnfaz Düzenlemesinde Adalet ve Merhamet Perspektifi Gözetilmelidir!
İnfaz Düzenlemesinde Adalet ve Merhamet Perspektifi Gözetilmelidir!

İnfaz Düzenlemesinde Adalet ve Merhamet Perspektifi Gözetilmelidir!

Rıdvan Kaya, kamuoyunda “af” beklentisini doruk noktasına ulaştıran ve çeşitli açılardan eleştiri ve tartışmalara konu olan infaz düzenlemesini değerlendirdiği yazısında meseleye adalet ve merhamet perspektifiyle bakmanın önemini vurguluyor.

30 Mart 2020 Pazartesi 18:13A+A-

İnfaz Düzenlemesinde Adalet ve Merhamet Perspektifi Gözetilmelidir!

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

“Bir kötülüğün cezası, ona denk bir kötülüktür. Ama kim affeder ve barışı sağlarsa, onun mükâfatı Allah'a aittir. Doğrusu O, zalimleri sevmez.” (Şura, 42/40)

Türkiye’nin kronik gündem maddelerinden biri olan cezaevleri sorunu bu kez de korona virüs gündemine bağlı olarak tartışılmakta. Şu anda hazırlık süreci devam eden ve önümüzdeki günlerde Meclis gündemine geleceği tahmin edilen infaz yasasındaki değişiklikle birlikte cezaevlerinden büyük miktarda tahliyelerin gerçekleşmesi bekleniyor.

Aslında korona virüs mevzusundan çok önce infaz yasasında değişiklik yapılarak ‘cezaevlerinin rahatlatılması’ konusu gündeme gelmişti. Ne var ki, gerek kamuoyunda konunun nasıl karşılık bulacağına dair endişeler, gerekse de iktidar ile MHP arasında düzenlemeden yararlanacakların kapsamı hususunda bir mutabakata varılmaması yüzünden konu erteleniyordu.

Şimdi virüs salgınının cezaevlerinde yol açabileceği tahribatın büyüklüğü ihtimali ile birlikte düzenleme bu kez daha acil bir şekilde gündeme taşınmış oldu.

(…)

YAZININ DEVAMI >>>