1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. İnfak: İsraf ve İfsad Düzenine Karşı En Güçlü Savunma Mekanizması
İnfak: İsraf ve İfsad Düzenine Karşı En Güçlü Savunma Mekanizması

İnfak: İsraf ve İfsad Düzenine Karşı En Güçlü Savunma Mekanizması

Haksöz Dergisi Yazarı İsmail Ceyran, Haksöz Okulu Youtube kanalındaki konuşmasında tüketimden mirasın önemine, reklamların insan üzerindeki etkisinden sadakanın mahiyetine kadar pek çok konuyu bir arada değerlendiriyor.

03 Haziran 2020 Çarşamba 16:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsmail Ceyran, “Varlığımızın şükrü imandır, bedenimizin şükrü namazdır, rızkımızın ve sağlığımızın şükrü oruçtur, mal varlığımızın ve zenginliğimizin şükrü ise zekat, sadaka, fitre ve bunların genel ismiyle infaktır” derken; modern israf ve ifsad düzeninin bireyin korku ve arzularını ihtiyaçlarının yerine ikame ettiğini ifade ederek, ihtiyaçların ait olunan örf ve dinden ayrıştığında tüketime girdiğini söyledi. İnfakın israfa dayalı ve ifsad edici mevcut sisteme karşı güçlü bir savunma mekanizması olduğunu vurgulayan Ceyran; infakta rızıkların paylaşıldığını, yüreklerin saf tuttuğunu ifade etti. 

İnfakın bir ucu kardeşlerimize ve bir ucu ahirete uzanan hayırlı bir tünel olduğunu belirten Ceyran, sadakanın insanların misakına sadakati ve Müslüman olma iddialarının ispatı olduğunu kaydetti. Son olarak elimizdeki malın, mülkün ve tüm mevcudiyetin tıpkı bizler gibi Allah’a ait olduğunu ve dolayısıyla bunların bize emanet edildiği bilinciyle hareket etmemiz gerektiğini hatırlatan Ceyran, Allah’ın yarattığı her varlığın iyiliğe muhtaç olup her iyiliğin de bir sadaka olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini söyledi.   

HABERE YORUM KAT