1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. İlahi kelama muhatap olmanın değerini bilmeliyiz...
İlahi kelama muhatap olmanın değerini bilmeliyiz...

İlahi kelama muhatap olmanın değerini bilmeliyiz...

Mehmed Göktaş, Kitab-ı Kerim'e muhatap olan herkesin kendisine hesap gününde sorulacak olan soruları sık sık düşünmesi gerektiğini ifade ediyor.

23 Eylül 2023 Cumartesi 14:00A+A-

Mehmed Göktaş / Doğruhaber

Çok mu pahalıydı?

Arkanıza yaslanın ve sakin bir kafayla düşünün; Kur’an kıyamet günü insanlara sorulacak bir sorudan söz ediyor, özellikle cehennemliklere, cehenneme atılırken sorulacak bir soru;

“Size bir uyarıcı gelmemiş miydi?”(67/8)

Bu soru cehennem sahneleri anlatılırken hep tekrar edilen bir sorudur;

“Kâfirler bölük bölük cehenneme sevk edilirler, oraya geldiklerinde kapıları açılacak ve cehennemin bekçileri onlara diyecek ki; Size içinizden Rabbinizin ayetlerini okuyup anlatan ve böyle bir günle karşılaşacağınızı haber verip uyaran elçiler gelmemiş miydi? Onlar; evet gelmişti ancak azap sözü kafirler üzerine hak olmuştur.”(39/71)

(Allah) “Ey cin ve insan topluluğu! İçinizden size ayetlerimi anlatan ve böyle bir günle karşılaşacağınıza dair sizi uyaran elçiler gelmedi mi?” deyince onlar “evet geldi, kendi aleyhimize şahitlik ederiz…” diyecekler (6/130)

Gerçekleşeceğine yürekten iman ettiğimiz bu sahneleri lütfen hayalinizde canlandırın, size çok iyi gelecektir.

Şimdi başka bir konuya geçelim. Hukuk fakültesi öğrencilerinin güzel yetişmesi için gayret gösteren muhterem bir hocamız yaptıklarından bahsediyordu. O günlerde İtalya’dan gelen ve Gladyo’nun çözülmesini sağlayan bir savcının konferansını dinlemeye girenlerden biner dolar alınıyor, öğrencilerin toplu halde gireceği için fiyatta biraz indirim yaptırdığını söylüyordu. Yine güçleri yettiği kadar yaz tatilinde hukuk öğrencilerinden bir kısmını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin oturumlarına dinleyici olarak katılabilmeleri için Strazburg’a gönderdiklerini söylemişti.

Bunlar gibi Amerika’dan, Avrupa’dan gelen nice eski siyasilerin, iş adamlarının çok büyük ücret karşılığında konferanslar verdiklerini biliyoruz.

Yani neticede birileri konuşuyor, diğerleri de yüksek meblağlar ödeyerek onları dinliyorlar,  o kadar.

Günlük hayatımızda en sıradan avukat danışma ücretleri bile artık bedava değil.

Baş tarafta anlattıklarımla bunların ne alakası var diye düşünebilirsiniz.

İnsanoğlu için en hayati öneme sahip olan bilgilerin ve uyarıların bedava olduğu, ulaşılması en kolay bilgiler olduğu hiç dikkatinizi çekmiyor mu?

Kıyamet günü bize sorulmayacak mı; Çok mu pahalıydı Allah’ın Kelamına ulaşmak, çok mu zordu Peygamberlerin uyarılarına ulaşmak, bunları bize aktaranların uyarılarının ne olduğunu öğrenmek sizin gücünüzün yetmeyeceği kadar pahalı mıydı denmeyecek mi?

HABERE YORUM KAT

3 Yorum