1. HABERLER

  2. HABER

  3. İBB Zamlara Giderleri Gerekçe Gösterdi
İBB Zamlara Giderleri Gerekçe Gösterdi

İBB Zamlara Giderleri Gerekçe Gösterdi

İBB, işletme giderlerinde yaşanan artışın zamları zorunlu kıldığını savundu ancak gelirlerinin ne kadar arttığından söz etmedi.

31 Ağustos 2012 Cuma 10:55A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), işletme giderlerinin önemli bir kısmını oluşturan akaryakıt giderlerinde yaklaşık yüzde 15,5'lik, işçilik maliyetlerinde de yaklaşık yüzde 10'luk artış kaydedildiği belirterek, toplu taşımada yeni bir fiyat ayarlamasına gidilmesinin zorunlu olduğu bildirildi.

GİDERLER ARTTI, PEKİ GELİRLER? 

Giderlerindeki artışı açıkca açıklamaya yansıtan İBB'nin gerlirlerinde yaşanan artışın ne olduğuna ise değinilmedi. Toplu ulaşımdan elde edilen gelirlerle yeni projeleri hayata geçiren İBB, bu projeler ve yeni hatlar sayesinde sahip olduğu yeni gelir artışları hakkında bilgi vermedi. 

Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, yıllık enflasyon oranının yüzde 9,48 olarak gerçekleştiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Buna rağmen, işletme giderlerinin önemli bir kısmını oluşturan akaryakıt giderlerinde yaklaşık yüzde 15,5'lik, işçilik maliyetlerinde de yaklaşık yüzde 10'luk artış kaydedildi.

Toplu taşımada yeni bir fiyat ayarlamasına gidilmesi zorunlu oldu. Yeni ayarlamaya göre, artış öğrenciler, İstanbul Kart ve akbil kullanıcılarına en az oranda yansıtıldı. Artış oranları yüzde 7 ile 10 arasında belirlendi.''

HABERE YORUM KAT