1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HTŞ liderlerinden Kahtani: Erdoğan için şifa diliyoruz
HTŞ liderlerinden Kahtani: Erdoğan için şifa diliyoruz

HTŞ liderlerinden Kahtani: Erdoğan için şifa diliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir geçmiş olsun mesajı da İdlib'ten geldi.

09 Şubat 2022 Çarşamba 10:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dünyanın birçok bölgesinde geçmiş olsun mesajları geliyor. Ülke ve parti liderlerinin yanında İslami oluşumlar da benzer mesajlar paylaşırken Erdoğan’ın sağlının iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.

Koronavirüs sebebiyle geçmiş olsun dileklerini paylaşıp şifa duası eden isimlerden birisi de HTŞ’nin önemli isimlerinden Ebu Maria el-Kahtani’ydi. Ebu Maria el-Kahtani olarak da bilinen Maysara Ali bin Musa bin Abdullah el-Jabburi (1 Haziran 1976-), 2011'den 30 Temmuz 2014'e kadar Suriye Savaşı sırasında El Nusra Cephesi’nin Doğu Suriye Emiriydi.

Askeri vasfı dışında vaizlik görevinde de bulunan Kahtani, Suriye’deki en büyük silahlı ve siyasi hareket olan HTŞ’nin önde gelen yetkilileri arasında gösteriliyor. 2017 yılından beri savaş içinde etkin görevine de devam eden Kahtani, Cumhurbaşkanı Erdoğan için şu ifadeleri kullandı:

“Allah'ım, onunla aynı fikirde olunsun ya da olunmasın İslam için çalışan adamlardan olan kulun Tayyip Erdoğan için acil şifalar diliyoruz. Allah'ım onu din düşmanlarına ve laiklere karşı güçlü kıl!”

basliksiz-083.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum