1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. HTŞ, İdlib'te gıda pazarı açtı
HTŞ, İdlib'te gıda pazarı açtı

HTŞ, İdlib'te gıda pazarı açtı

HTŞ, İdlib'de çeşitli ekonomik sektörlerde kalkınma projelerini destekliyor.

28 Aralık 2021 Salı 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İdlib'in kuzeyindeki Sarmada kentinde HTŞ kontrolündeki bölgede gıda pazarı açıldı. 12 Aralık'ta düzenlenen açılış törenine projeyi HTŞ Suriye Kurtuluş Hükümeti ve Katar Yardım Vakfı fonlarıyla hayata geçiren Ataa İnsani Yardım Derneği yetkilileri katıldı.

Pazarın çok sayıda işsizi istihdam etmesi ve yerinden edilmiş şehir sakinlerine sebze-meyve başta olmak üzere kaliteli, ucuz fiyatlı tüketim malları sağlaması bekleniyor.

Pazar, sebze ve gıda malzemeleri satan 50 dükkana ev sahipliği yapıyor. Sarmada merkezli Ataa İnsani Yardım Derneği'nden bir yetkili, isminin açıklanmaması kaydıyla Al-Monitor'a şöyle konuştu: “Pazar sayesinde şehir merkezindeki tıkanıklık aşılmaya çalışılacak. İdlib çiftçisinin tarım ürünlerinin burada satılması planlanıyor. Gıda pazarı aynı zamanda iş fırsatlarını, rekabeti artırdığı ve tekeli azalttığı için konut sakinlerinin ihtiyaçlarını makul fiyatlarla karşılamayı hedefliyor.”

Yetkili ayrıca, pazarın 50 esnafa mali yardım sağladığını da söyledi. Gıda pazarının Ataa İnsani Yardım Derneği'nin tarım ilaçları, gübre, dizel yakıtlı sulama pompaları ve eğitim ile birlikte çiftlikleri destekleme çabasının bir başka parçası olduğu da ifade edildi. 

HTŞ Kurtuluş Hükümeti'nden bir yetkili ise Al-Monitor'a isminin açıklanmaması kaydıyla, mülteci akını nedeniyle Sarmada'nın şu anda 200.000'den fazla kişiye ev sahipliği yaptığını ve bunun gibi şehir dışındaki pazarların tıkanıklığı azalttığını aktardı. Yeni kurulan gıda pazarı sayesinde insanların malzeme ve gıda ihtiyacını kabul edilebilir seviyelerde karşılanmaya çalışıldığının hedeflendiğini de  belirtti. 

İdlib'in fiili hakimi olan HTŞ, kontrolü altındaki bölgelerde altyapı yatırımlarının önünü açarken kalkınma projelerini teşvik ediyor ve destekliyor. HTŞ'nin yeniden yapılanma projeleri üzerinde çalışmaya başlaması, siyasi destek toplamasına ve popülaritesinin artmasına yardımcı olurken, kaostan kurumsal bir devlete geçişi sürecini ise kolaylaştıracağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Al Monitor
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT