1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Hayırda Buluşanlar Topluluğu Afrika'da su kuyusu açtı
Hayırda Buluşanlar Topluluğu Afrika'da su kuyusu açtı

Hayırda Buluşanlar Topluluğu Afrika'da su kuyusu açtı

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu (HBT), Orta Afrika ülkesi Çad’da su kuyusu açtı.

02 Aralık 2020 Çarşamba 15:21A+A-

 

Topluluk Başkanı Hacer Elitaş konuyla ilgili şunları söyledi: “Yurtdışı faaliyetlerimiz kapsamında daha önce Suriye ve Arakan’a çeşitli yardımlarda bulunduk. Arkadaşlarla yaptığımız istişareler neticesinde Afrika’ya bir su kuyusu açma kararı aldık. Başlattığımız kampanyada su kuyusu açma bedelini kısa sürede topladık. Kuyuyu nerde açmamız gerektiğiyle ilgili bir araştırma yaptık ve araştırmamız sonucunda Çad’da kuyuyu açmamızın daha hayırlı olacağı kanaatine vardık. Nüfusunun yarısının Müslüman olduğu Orta Afrika ülkesi Çad’ın  denize sınırı yok. Ülke dünyada en yoksul ilk 5 ülke arasında. Temiz su konusunda halk oldukça sıkıntı çekmekte ve ülkede kirli sudan dolayı her yıl binlerce insan hayatını kaybediyor. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) açıklamasına göre ülkede temiz su eksikliği yüzünden her yıl 50 bin çocuk su kirliliğine bağlı hastalıklara yakalanıyor ve bunlardan 19 bini yaşamını yitiriyor. Halkın %50'ye yakını ancak suya ulaşabilmekte. temiz su için bazı yerlerde insanlar 7-10 km yol yürümek zorunda kalıyor. Tüm bu olumsuzluklardan dolayı Çad'da su kuyusu açmanın daha hayırlı olacağını düşündük. Yapılan araştırmalar sonucunda Su kuyusu Guelengdeng şehrinin Boomar adlı köyünde açıldı. Ve açılan kuyudan inşaallah 213 kişi faydalanacak.

Su bizler için yaşamın temeli, en hayati ihtiyaçlarımızdan biridir. Yaşadığımız coğrafya ve imkanlarımız bakımından, dünyada bu temel ihtiyaca en kolay ulaşabilen şanslı milletlerden biriyiz. Ne yazık ki her coğrafya bizler kadar şanslı değil, bir yandan halimize şükrederken bir yandan da susuzluk problemi ile hayatlarını sürdürmeye çalışan kardeşlerimizi göz ardı etmemeye çalışıyoruz. Teknolojinin ve imkanların bu denli geniş olduğu günümüzde bir damla suya muhtaç milyonlarca insanın olması maalesef çok acı.

Allah rızası için bir damla sevap işleyebilir isek ne mutlu bize! Bizlerde bu vesile ile Afrika Çad bölgesinde bir su kuyusu açtık. Hayırda buluşanlar topluluğu olarak  İstedik ki bir ana daha evladını susuzluktan kaybetmesin. Bir çocuk daha kirli sudan hastalanan anne ve babasını kaybedip yetim kalmasın. Allah’ın hepimiz için yarattığı bu eşsiz nimetten hep birlikte yararlanalım. 

Kampanyamıza destek veren gönüllülerimize ve tüm hayırseverlerimize çok teşekkür ediyoruz, Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun inşallah...Bir damla hayır, bin sevaba sebep olur inşaallah.”

HABERE YORUM KAT