1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. Hamza Tzortzis “Hakikatin İzinde” Kitabını Haksöz Okulu İçin Değerlendirdi
Hamza Tzortzis “Hakikatin İzinde” Kitabını Haksöz Okulu İçin Değerlendirdi

Hamza Tzortzis “Hakikatin İzinde” Kitabını Haksöz Okulu İçin Değerlendirdi

Ekin Yayınları’nın Türkçeye tercüme edip yayınladığı “Hakikatin İzinde” isimli eseri kitabın yazarı Hamza Andreas Tzortzis, kitabını Haksöz Okulu Youtube kanalında Türkiye’deki okurları için değerlendirdi.

16 Temmuz 2020 Perşembe 19:00A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hamza Tzortzis, Türkçeye “Hakikatin İzinde-Din, Bilim ve Ateizm” olarak çevrilen ve Ekin Yayınları tarafından yayınlanan kitabını Haksöz Okulu Youtube kanalında tanıttığı videoda, kitabın yazılış amacının “İslam’ın entelektüel ve manevi temellerinin doğruluğunu ispatlamak” olduğunu belirtiyor.

Kitabın Ateizm ve Septizm (şüphecilik) temelinde yükselen popüler ve akademik tartışmalara da cevap verme amacını taşıdığını ifade eden Tzortzis, Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyada toplumların özellikle de gençler ve öğrencilerin Ateizm ve Septizm dalgasına kendilerini kaptırdığını vurguluyor.

Tzortzis kitapta Tanrı’nın varlığına dair Kur’an’da öne sürülen argümanlar, Kur’an’ın mucizevi yapısı, teodise  (kötülük) problemi, bilimin temelde insanı neden ateizme götürmeyeceği, ahlak, Hz. Muhammed’in peygamberliğinin kanıtları gibi konuların ele alındığı ifade ediyor.

Tzortzis bu kitabını Fussilet suresi 34. ayet “İyilikle kötülük bir olmaz. Sen (kötülüğü) en güzel olan davranışla sav; o zaman bir de göreceksin ki seninle aranızda düşmanlık bulunan kimse kesinlikle sıcak bir dost oluvermiş!” ışığında yazdığını da sözlerine ekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=-IrEujR1WZk

HABERE YORUM KAT

1 Yorum